Ο αυτοδιοικητικός χάρτης μπορεί να έχει αλλάξει, αλλά κάποιες παρέες μένουν πάντα σταθερές. Για ακόμη μια χρονιά, οι δήμαρχοι της προ Καλλικράτη εποχής ήταν συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους, που πλέον έχει λάβει χαρακτηριστικά άτυπου θεσμού. Φέτος, το αυτοδιοικητικό τραπέζι στήθηκε στην «Άμπελο», για να θυμίζει ότι κάποιες σχέσεις όχι μόνον αντέχουν, αλλά εξελίσσονται και βαθαίνουν με τα χρόνια.
Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι παλιοί δήμαρχοι Νεάπολης Γρηγόρης Χατζησάββας, Σταυρούπολης Σπύρος Μπαρούτας, Τριανδρίας Δημήτρης Σερβετάς, Αγίου Γεωργίου Άγγελος Φραντζής, Αμπελοκήπων Αλέξανδρος Σταματουλάκης και Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης. Παρόντες ήταν και ο παλιός νομάρχης Θεσσαλονίκης και δήμαρχος Ελευθερίου – Κορδελιού Κώστας Παπαδόπουλος όπως και ο παλιός αντινομάρχης Γιάννης Λεμπετλής.
Τα τελευταία δύο χρόνια, στην παρέα των «παλιών» έχει προστεθεί και ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, μαζί με τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης επί δημαρχίας του αείμνηστου Γιάννη Μπουτάρη και στενό συνεργάτη του σημερινού δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Η κουβέντα, όπως ήταν αναμενόμενο, κινήθηκε σε αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς άξονες, χωρίς όμως να λείπουν οι ανθρώπινες στιγμές και οι αναμνήσεις, καθώς τα πρόσωπα που συναντήθηκαν συνδέονται με μακροχρόνιους και ισχυρούς φιλικούς δεσμούς. Την πρωτοβουλία για τη φετινή συνάντηση είχε ο Σπύρος Μπαρούτας.
Β.Ζ.
