Το διήμερο Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, το δείπνο Μπρατάκου και μια… αμήχανη συνύπαρξη

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Το πρωτόκολλο έφερε τους Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Ανδρουλάκη να καθίσουν δίπλα-δίπλα στην εξέδρα των επισήμων στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Πρώτος έφθασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ τους υπήρξε μια τυπική και αμήχανη χειραψία.

Ελάχιστες κουβέντες αντάλλαξαν κατά το δίωρο της παρέλασης ενώ ειναι χαρακτηριστικό πωςω ο Ανδρουλάκης την περισσότερη ώρα κοιτούσε απο την άλλη πλευρά. Κάποια στιγμή μάλιστα ο Κασσελάκης κάτι έλεγε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρουλάκη να του απαντάει μάλλον αδιάφορα και τυπικά.

Ο Κασσελάκης κατα την πρώτη του παρουσία στη Θεσσαλονίκη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ένα πρόγραμμα με λιγότερα στελέχη και περισσότερη κοινωνία, όπως θέλει και να κινηθεί πολιτικά. Περπάτησε στις πλατείες Τσιρογιάννη και Φαναριωτών και συζήτησε με πολίτες, είδε νέους επιχειρηματίες, συνάντησε νέους σε μπαρ. Απο κομματικό πρόγραμμα αρκέστηκε σε ένα δείπνο με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο θάνατος του καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη άλλαξε και το πρόγραμμα του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη. Η κηδεία του εγινε την Παρασκευή στην Κρήτη και έτσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφυγε και ξαναήρθε στην πόλη αλλά δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τις επαφές που είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και έτσι, σύμφωνα με συνεργάτες του, σύντομα θα βρεθεί ξανά στην πόλη.

Την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη παρακολούθησε και ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννης Μπρατάκος. Μάλιστα ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και υφυπουργός στον πρωθυπουργό το βράδυ της Παρασκευής είχε δείπνο μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Τον Τζιτζικώστα συνόδευε η σύζυγός του Ελεάννα Βλάχου κα τον Μπρατάκο η σύντροφός του, υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη.

Κεντρική θέση στο τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων είχε ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης καθώς ορίστηκε εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασιούλα.

Στην εξέδρα των επισήμων στη σημερινή παρέλαση και ο… διαχρονικός γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου.