Την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε επίσημα ο Λάζαρος Κυρίζογλου

από Team MyPortal.gr
sms

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο Λάζαρος Κυρίζογλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το σκοπό αυτό στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, προέβη στην επίσημη ανακοίνωση ΚΕΔΕ, για την κάθοδό του στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη Πρεδρου και Διοικητικού Συμβουλίου στην ΚΕΔΕ, ως επικεφαλής της Πανελλήνιας Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας (Π.Α.ΣΥ.) .

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, το “παρών” έδωσαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ _ Περιφερειάρχης Αττικής κ.Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία, δηλώνοντας την συμπαράσταση του σε όλες τις προγραμματικές θέσεις που ανέπτυξε ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου λόγω της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας.

Παραβρέθηκαν ακόμα, πλήθος αυτοδιοκητικών από όλη την Ελλάδα όπως: ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Ασπρόπυργου κ.Μελετίου Νικόλαος, ο Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ.Μουράρογλου Γιάννης, ο κ. Δαμουλάκης Γεράσιμος Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου – μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, Ο πρώην Δήμαρχος Δομοκού – μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ Τζιαχρήστας Δημήτριος , ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ο Δήμαρχος Θερμαικού κ. Γιώργος Τσαμασλής, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης, ο Πρώην Δήμαρχος Πηνείου – Μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, το μέλος του ΔΣ του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κ. Σιώμος Βλάσσης κ.α. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ανέπτυξε τις θέσεις του όπως αναφέρονται στη διακήρυξη αρχών της Π.Α.ΣΥ, απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν και μεταξύ άλλων δήλωσε:

“Επιζητούμε περισσότερη αποκέντρωση. Περισσότερες αρμοδιότητες με περισσότερους πόρους, πιο απλά, περισσότερη Δημοκρατία με περισσότερη Αυτοδιοίκηση.”

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Δοικητική Μεταρρύθμιση του συνόλου του διοικητικού συστήματος της χώρας, στη διαχείριση των απορριμμάτων και στο μεταναστευτικό.