Την πρώτη συγκοινωνιακή προσέγγιση του έργου της ανάπλασης της ΔΕΘ αναλαμβάνει ο Στ.Κωνσταντινίδης

Την πρώτη συγκοινωνιακή προσέγγιση του έργου της ανάπλασης της ΔΕΘ αναλαμβάνει ο Θεσσαλονικιός συγκοινωνιολόγος, Σταύρος Κωνσταντινίδης.

Κι ενώ ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός του συνολικού έργου της ανάπλασης βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή μάλιστα περισσότερων των 300 γραφείων από όλο τον κόσμο, ο γνωστός συγκοινωνιολόγος αναλαμβάνει να πέσει στη μάχη για την ωρίμανση του μεγαλεπήβολου έργου.

Πρόκειται για μια κομβική παρέμβαση στο πλαίσιο της ανάπλασης του χώρου, που προχωρά, καθώς η ανάπλαση της ΔΕΘ συνεπάγεται δραστικές αλλαγές στις κυκλοφοριακές συνήθειες και στα λειτουργικά δεδομένα όλης της Θεσσαλονίκης.

Ο συγκοινωνιολόγος τόνισε οτι θα συνοψίσει όλα τα μελετητικά δεδομένα που υπάρχουν, όπως το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της ΔΕΘ και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και την πρόβλεψη των προγραμματισμένων έργων, με αιχμή του δόρατος την έναρξη λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης και την αναδιάρθρωση των δημοσίων συγκοινωνιών, που στο σύνολό τους θα «συναντήσουν» τη νέα εικόνα της ΔΕΘ τα επόμενα χρόνια.

 

No Comments Yet

Comments are closed