Την Πέμπτη ευρεία σύσκεψη για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Ευρεία σύσκεψη για την πορεία ολοκλήρωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης και ειδικά του σταθμού Βενιζέλου μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές κατά της απόσπασης-επανατοποθέτησης των αρχαίων, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.   Σε αυτήν θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Νίκος Ταχιάος.

 

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης σε συνέντευξή του σήμερα στον Real FM Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως με την απόφαση του ΣτΕ, υπάρχει, πλέον, τελική λύση στο ζήτημα που είχε προκύψει και έχει ταλαιπωρήσει για πολλά χρόνια τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και η Αττικό Μετρό με το Υπ. Πολιτισμού μπορούν να προχωρήσουν με την πρόταση που έχει κατατεθεί στο ΚΑΣ, ώστε η πόλη να αποκτήσει και Μετρό και Αρχαία».

Ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που συμφωνούν όλοι – Περιφέρεια, Δήμος, ΤΕΕ, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς – με τη λύση αυτή και τόνισε πως «δεν μπορεί να είναι το Μετρό και τα έργα υποδομών, ζητήματα πολιτικής αντιπαράθεσης»

No Comments Yet

Comments are closed