Την επανεκλογή του στον δήμο Θερμαϊκού διεκδικεί ο Γιώργος Τσαμασλής

από Team MyPortal.gr
sms

Με μια συγκέντρωση στην Περαία, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «Θερμαγικός», δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, άνοιξε την περίοδο που θα οδηγήσει στις εκλογές του Οκτωβρίου και την διεκδίκηση της επανεκλογής του.

«Σήμερα ξεκινάει ένας αγώνας που θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2023. Όταν το 2019 ξεκινήσαμε το ταξίδι της δημιουργίας, δώσαμε μια υπόσχεση: ότι θα είμαστε μαζί, ότι δεν μπορώ να κάνω ούτε βήμα μπροστά χωρίς εσάς. Γι’ αυτό σας κάλεσα και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε μαζικά στην πρόσκλησή μου. Σας ακούω, σας κοιτώ στα μάτια και σας αγαπώ», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Τσαμασλή, απευθυνόμενος στους δημότες Θερμαϊκού.

«Το 99% των δεσμεύσεών μας έγινε πραγματικότητα. Δεν είμαι υπερόπτης. Ρεαλιστής είμαι. Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι σε 3,5 χρόνια, με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει παραλύσει κάθε λειτουργία στη χώρα, θα πετυχαίναμε τόσα πολλά στο Δήμο Θερμαϊκού. Όταν, όμως, ξέρεις και να σχεδιάζεις και να εκτελείς, όλα είναι εφικτά. Έτσι πετύχαμε να βάλουμε τα θεμέλια της πραγματικής ανάπτυξης στο Δήμο Θερμαϊκού», τόνισε ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

Ο Γιώργος Τσαμασλής προχώρησε σε λεπτομερή απολογισμό του έργου της διοίκησής του, εστιάζοντας στο… πέταλο που συγκροτούν το THESS INTEC στην Περαία, το Κάμπινγκ στην Αγία Τριάδα, η Μαρίνα στη Μηχανιώνα και το Κάμπινγκ της Επανομής.

«Το Τεχνολογικό Πάρκο χαρακτηρίζει την πρόοδο στο Δήμο μας. Θα συγκεντρωθούν εταιρείες από όλο τον κόσμο, θα δημιουργηθούν 7.000 θέσεις εργασίας, θα είμαστε σημείο αναφοράς παγκοσμίως. Το Τουριστικό Χωριό στο χώρο του Κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, θα είναι μοναδικό στην Κεντρική Μακεδονία. Έτσι γινόμαστε τουριστικός Δήμος. Γι’ αυτό επιδιώξαμε και πετύχαμε να πάρουμε στην ιδιοκτησία του Δήμου Θερμαϊκού το Κάμπινγκ της Επανομής, αλλά και να γίνει η μαρίνα της Θεσσαλονίκης στη Νέα Μηχανιώνα. Η μελέτη για την δημοπράτηση και την κατασκευή σύντομα θα είναι έτοιμη».

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού θύμισε το επίτευγμα της δικαστικής απόφασης για την απομάκρυνση των Ρομά, την μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 24%, τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, την κατάθεση των μελετών για το έργο των 9,5 εκατ. ευρώ προκειμένου οι δημότες να πίνουν καθαρό νερό και όχι από δίκτυο με αμιαντοσωλήνες, την κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου που θα εξασφαλίσει την ενεργειακή αυτονομία και θα μηδενίσει τα δημοτικά τέλη, την ασφαλτόστρωση 180 δρόμων σε όλη την έκταση του Δήμου Θερμαϊκού, το Δίκτυο Ομβρίων Υδάτων, τους Κυκλικούς Κόμβους σε Περαία, Νέους Επιβάτες, Μηχανιώνα, την Περιφερειακή Οδό στην Επανομή.

«Όλα αυτά δεν είναι ιδέες, δεν είναι σχέδια επί χάρτου. Είναι έργα σε εξέλιξη», είπε ο δήμαρχος Θερμαϊκού και πρόσθεσε: «Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού το 2019, είχα υποσχεθεί ότι δεν θα τοποθετηθεί αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ότι προσωπικά θα αναλάβω αυτή την ευθύνη. Ήμασταν ένας πολύ βρώμικος Δήμος. Είμαστε, πλέον, παράδειγμα προς μίμηση. Αλλάξαμε όλους τους κάδους που ήταν κατεστραμμένοι. Προσθέσαμε
3.000 καινούργιους. Προτεραιότητα στο Δήμο μας είναι η καθαριότητα (Απορρίμματα, Ογκώδη, Παρόδια Βλάστηση, Κλαδέματα). Κάναμε πολλά για να το αποδείξουμε αυτό στην πράξη και θα κάνουμε ακόμη περισσότερα»

Ο Γιώργος Τσαμασλής επέλεξε να έχει δίπλα του στην σκηνή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δεξιά και αριστερά του, τα νέα στελέχη της παράταξής του. Τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Νέους ανθρώπους, που προέρχονται από την κοινωνία του Δήμου Θερμαϊκού, εκφράζουν τη διαστρωμάτωσή του, φέρνουν φρέσκο αέρα και νέες ιδέες, «παντρεύονται» με τα έμπειρα στελέχη του «Θερμαγικού» και συγκροτούν την ισχυρή ομάδα που θα διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023.