Την αλλαγή διοίκησης στην ΟΛΘ ΑΕ ενέκρινε η γενική συνέλευση της εταιρείας

Το «τιμόνι» του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) αναλαμβάνει κι επισήμως ο Αθανάσιος Λιάγκος, ως νέος πρόεδρος της εταιρείας, διαδεχόμενος τον Σωτήρη Θεοφάνη. Ο ορισμός του κ.Λιάγκου στη θέση του προέδρου εγκρίθηκε από τους μετόχους, κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση της ΟΛΘ ΑΕ, στην οποία αποφασίστηκε ακόμα η διανομή σημαντικά αυξημένου μερίσματος, ύψους 1,17 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης 2019, έναντι 0,57 ευρώ το 2018, αλλά και η τροποποίηση του άρθρου 9 του καταστατικού, βάσει της οποίας οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου θα μπορούν στο εξής να πραγματοποιούνται εκτός από τη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, αλλά και μέσω τηλεδιάσκεψης. H θητεία του προέδρου θα είναι τριετής, με δυνατότητα διετούς παράτασης.

Τα υπόλοιπα μέλη του δεκαμελούς διοικητικού συμβουλίου, των οποίων η θητεία είναι πενταετής (έως 30/6/2025) είναι οι: Φράνκο Κούπολο (Franco Cupolo), Μπόρις Βένζελ (Boris Wenzel), Σωτήρης Θεοφάνης, Αρτούρ Νταβιντιάν (Arthur Davidyan), Αλεξάντερ Βίλχεμ φον Μέλενθιν (Alexander-Wilhelm Von Mellenthin), Λέον Φου (Baiqiao -Leon- Fu), Άγγελος Βλάχος, Παναγιώτης Αλευράς και Παναγιώτης Μιχαλόπουλος. Oι δύο τελευταίοι ορίστηκαν ως ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ μαζί με τον κ.Βλάχο είναι και μέλη της Επιτροπής Ελέγχου.

Σωτ. Θεοφάνης: «Θα παραμείνω ισχυρός υποστηρικτής και φίλος του λιμανιού»

«Ευχαριστώ τους μετόχους της εταιρείας για τις καλές και τις κακές στιγμές τα τελευταία 2,5 χρόνια. Και θέλω να διαβεβαιώσω ότι, ανεξάρτητα από τη μελλοντική μου θέση, θα παραμείνω πάντα ιδιαίτερα ισχυρός υποστηρικτής και φίλος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο κ.Θεοφάνης, ο οποίος θα λάβει την αποζημίωση που δικαιούται για τη λύση της σύμβασής του, αλλά και πρόσθετη αποζημίωση ως μπόνους, που αντιστοιχεί στο 21,4% της συμβατικής.

Ως προς τη δυνατότητα που δίδεται για πραγματοποίηση συνεδριάσεων και στην Αθήνα, αλλά και μέσω τηλεδιασκέψεων, ο κ.Θεοφάνης υποστήριξε ότι η τροποποίηση του καταστατικού σημαίνει ότι αυτές μπορούν να γίνονται και εκεί, όχι ότι θα γίνονται αναγκαστικά εκεί, προσθέτοντας ότι, όταν υπάρχει ομόφωνη έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, μπορούν βάσει καταστατικού να γίνονται οπουδήποτε. Ως προς την τροποποίηση του άρθρου 11, που δίδει τη δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής των μετόχων στις γενικές συνελεύσεις, σημείωσε ότι αυτή η αλλαγή έγινε λόγω των νέων δεδομένων, που κομίζει η πανδημία (όπως και η πρόβλεψη για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, όπως διευκρίνισε).

πηγή: ΑΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed