Τι συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση Θεοδωρικάκου-Ζέρβα. Τι έγινε στη συνάντηση ΥΠΕΣ-Δημάρχων

από Team MyPortal.gr
sms

Με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα συναντήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα λειτουργικά και ζητήματα που αφορούν στη διοίκηση του δήμου και αναζήτησαν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε το υπουργείο Εσωτερικών να συμβάλλει στην επίλυση των ζητημάτων του κεντρικού δήμου.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών Τ.Θεοδωρικάκος συνάντησε στη συνέχεια στο χώρο του ΥΜΑΘ τους 14 δημάρχους της  Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στους οποίους εξέφρασε τη στήριξη της κυβένρησης. Στη συνάντηση εργασίας που είχε μαζί τους συμμετείχε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θεόδωρος Καράογλου και η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Μαρία Αντωνίου.

«Το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι δεδομένη η απόλυτη στήριξη των δημάρχων της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και ολόκληρης της Ελλάδας. Δεν μας ενδιαφέρει πού ανήκουν πολιτικά. Τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τη συνάντηση απασχόλησαν τα θέματα των απορριμμάτων και της διαχείρισής τους, το περιβάλλον, η ασφάλεια και η παραχώρηση ανενεργών στρατοπέδων καθώς επίσης και οι ελλείψεις στη σχολική στέγη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι τα προβλήματα θα τεθούν επί τάπητος ώστε να βρεθούν συγκεκριμένες λύσεις. Ακόμα σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να έρθει μέσα στο 2019 η νομοθετική ρύθμιση για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τους ετεροδημότες.

«Είναι υποχρέωση της πολιτείας να σταθεί δίπλα στους δήμους, για να υλοποιηθούν τα σχετικά έργα. Θα μελετήσουμε τα προβλήματα και θα έρθουμε ξανά στην πόλη με πολύ συγκεκριμένες λύσεις» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ερωτηθείς εάν με τους δημάρχους συζήτησε το θέμα της παραχώρησης ανενεργών οικοπέδων, ο υπουργός απάντησε θετικά, λέγοντας πως οι απόψεις της κυβέρνησης είναι πολύ κοντά στις απόψεις της Αυτοδιοίκησης. Συμπλήρωσε δε, ότι θα γίνει πολύ συγκεκριμένος αφού πρώτα  – όπως είπε – συζητήσει αναλυτικά με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη. 


Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου ανέφερε το ότι ο υπουργός Εσωτερικών είδε σήμερα τους 14 δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης «δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεχάσει τους δημάρχους της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης». «Πολύ σύντομα» – σημείωσε ο κ. Καράογλου – «ο υπουργός (σ.σ. Εσωτερικών) θα είναι εδώ (σ.σ. στη Θεσσαλονίκη) και θα κάνουμε συναντήσεις και κατά τόπους και ενδεχόμενα στις έδρες των άλλων Περιφερειών(…) με τους δημάρχους των υπόλοιπων περιοχών, έτσι ώστε να ακούσει τα προβλήματα από όλους και να διαμορφώσει τη θέση του σε σχέση με αυτά. Εν πάση περιπτώσει, αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται το άμεσο ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα των προβλημάτων τα οποία χρόνιζαν και δυστυχώς τα τελευταία 4,5 χρόνια δεν βρήκαν λύσεις και απαντήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα που έβαζαν συνεχώς οι αιρετοί».
Η κ. Αντωνίου αναφέρθηκε – σε δηλώσεις της – «στο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την περιοχή μας και τη Μακεδονία» το οποίο, όπως είπε, «γενικά εκφράζεται με τις συχνές επισκέψεις των υπουργών μας έτσι ώστε να έχουν άμεση επικοινωνία με την Αυτοδιοίκηση, με το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, όλοι μαζί από κοινού για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τη Μακεδονία μας»

“Ξεκινάμε καλά», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ως πρόεδρος της ΠΕΔΚ-Μ εκπροσωπώντας τους 14 δημάρχους. Εξέφρασε την ικανοποίηση των δημάρχων για τη διεξοδική συζήτηση με τον υπουργό Εσωτερικών για το σύνολο σχεδόν των προβλημάτων του πολεοδομικού συγκροτήματος και δήλωσε ότι αυτό που θέλουν είναι ακριβώς αυτό, δηλαδή ο διάλογος και η συνεργασία με την κεντρική εξουσία και τόνισε ότι αναμένουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν.

με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ