Τι καιρό θα κάνει σήμερα

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές αναμένονται για σήμερα σύμφωνα με το meteo.gr. Βροχές, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές θα σημειωθούν έως το πρωί κατά κύριο λόγο στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στις Σποράδες, την Εύβοια, και την Ανατολική Πελοπόννησο. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο Νότιο Ιόνιο, το υπόλοιπο Αιγαίο, και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Τα φαινόμενα στη Πελοπόννησο και την Κρήτη, και από το απόγευμα στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και τις Σποράδες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρά και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημυρικών φαινομένων. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στην Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά, και πιθανώς στη Χαλκιδική. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στη ατμόσφαιρα, υπάρχει πιθανότητα λασποβροχών σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 14 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 27, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 17 έως 27, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 20 έως 27, και στην Κρήτη από 19 έως 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με ενίσχυση από το μεσημέρι κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους και νοτιοδυτικούς 6 έως 8 και τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Ιδιαιτέρα στη Θάλασσα των Κυθήρων, στο Μητρώο Πέλαγος από το μεσημέρι και τις Δυτικές Κυκλάδες, και στην Αττική προς το βράδυ, οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί έως 10 μποφόρ και θα πνέουν από συνεχώς μεταβαλλόμενες διευθύνσεις. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 έως 10 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και σταδιακά θα εξασθενήσουν κατά 3 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν πολύ και πιθανώς να συνοδεύονται από καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε ανατολικούς. Παράλληλα θα ενισχυθούν σταδιακά και προς το βράδυ στις παράκτιες περιοχές θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στη ατμόσφαιρα, υπάρχει πιθανότητα λασποβροχών.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, ενώ πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει από το απόγευμα και έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς.