Τι καιρό θα κάνει σήμερα

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους είναι πυκνές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, αναμένονται σήμερα για το μεγάλυτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά της χώρας αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες ενώ οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στη Θεσσαλονίκη με την ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τη νύχτα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και τα ανατολικά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τη νύχτα θα αναπτυχτούν εκ νέου νεφώσεις και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Βαθμιαία και από τα βόρεια γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος και βαθμιαία και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή (1/4) στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Πολύ γρήγορα στα δυτικά και σταδιακά από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και στα πελάγη έως 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας.