Τι έρχεται μετά το κόψιμο του Μαρκογιαννάκη;

από Team MyPortal.gr
sms

«Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ήταν μόνο η αρχή. Επονται και άλλοι παλιοί που δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες εκλογές».

Αυτή η εκτίμηση είναι διάχυτη στα γαλάζια κομματικά στελέχη στον Βορρά, όπου η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην συμπεριλάβει τον πρώην υπουργό στη βουλευτική λίστα των Χανίων  προκάλεσε πολλές συζητήσεις.

Κι αυτό γιατί η ανανέωση στις λίστες αποτελούσε για καιρό «όνειρο θερινής νυκτός» για τη ΝΔ. Ηταν και είναι αίτημα μεγάλου κομματιού της βάσης, που δεν υλοποιείται.

Στη Θεσσαλονίκη πάντως για να φτάσουμε και στο δια ταύτα η κουβέντα αφορά κυρίως δύο περιπτώσεις και το αν θα συμπεριληφθούν  εκ νέου στη λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης. Τον Γιώργο Ορφανό και τον Παναγιώτη Κοκκόρη.

Ο πρώτος εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1996 και αναδεικνύονταν βουλευτής μέχρι και το 2007, ενώ ήταν συνέχεια στη λίστα της ΝΔ μέχρι και τις τελευταίες εκλογές. Έχει διατελέσει υφυπουργός αθλητισμού και υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ενώ εσχάτως το όνομά του ακούστηκε για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της ΝΔ. Ο δεύτερος θεωρείται ο αιώνιος επιλαχών, καθώς από το 2000 όταν κατέβηκε για πρώτη φορά υποψήφιος αναδεικνύονταν συνέχεια πρώτος επιλαχών βουλευτής. Το 2012 ορίστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ από το 2016 είναι σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα.

-Ο Νεολαίος-