Θεσσαλονίκη: Υψηλός όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2021

από Team MyPortal.gr
sms

Ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα για τις τάσεις ταξιδιωτικών αναζητήσεων μέσω διαδικτύου για τη Θεσσαλονίκη.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε η Tourix Marketing για τον μήνα Οκτώβριο, οι τρεις κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Θεσσαλονίκη είναι η Γερμανία, η Κύπρος και το Ηνωμένο Βασίλειο για το 2021 όπως και για το 2020 όπου το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στην δεύτερη θέση.

Για το 2021, σημαντικές φαίνονται να είναι οι αγορές του Ισραήλ, της Ρουμανίας και της Σερβίας που αύξησαν ακόμη περισσότερο το μερίδιο αναζητήσεων τους ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες σε σχέση με το 2020.

Για τον Οκτώβριο του 2021, παρατηρήθηκε υψηλός όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στη Θεσσαλονίκη παρόμοιος με τα επίπεδα του Αυγούστου του 2021. Οι αναζητήσεις από τις περισσότερες χώρες παρακολούθησης είναι αυξημένες για τον Οκτώβριο του 2021 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020 εκτός από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε αύξηση 56% από τη Βουλγαρία, 323% από την Κύπρο, 20% από τη Γαλλία, 41% από τη Γερμανία, 73% από την Ιταλία, 13% από την Ολλανδία, 22% από τη Ρουμανία, 197% τη Σερβία, 16% από τις ΗΠΑ και μείωση 39% από το Ισραήλ, 29% από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για τις 11 τοπ χώρες παρακολούθησης παρατηρούμε μείωση των αναζητήσεων τον Οκτώβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021. Πιο αναλυτικά, είχαμε μείωση των αναζητήσεων 9% από τη Βουλγαρία, 9% από την Κύπρο, 12% από τη Γαλλία, 17% από τη Γερμανία, 5% από το Ισραήλ, 6% από την Ιταλία, 16% από την Ολλανδία, 19% από τη Ρουμανία, 7% τη Σερβία, 25% από τις ΗΠΑ, 12% από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 1350 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Θεσσαλονίκης: https://analytics.tourix.gr/thessaloniki/