Θεσσαλονίκη Μαζί: Καταγέλλει «υποβάθμιση και απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου»

από Team MyPortal.gr
sms

Η δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί καταγγέλλει «υποβάθμιση και απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου» από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τη διοίκηση του δήμου, καθώς, όπως αναφέρει η παράταξη «επιλέγουν να φέρνουν μόνο επουσιώδη και δευτερεύουσας σημασίας θέματα για συζήτηση στις συνεδριάσεις του, ενώ τα πλέον σημαντικά θέματα με τεράστιο οικονομικό αντίκρισμα, είτε τα αποφασίζει μόνος του ο Δήμαρχος με τους στενούς συνεργάτες του, είτε τα εισάγουν προς συζήτηση μόνο στην Οικονομική Επιτροπή, αγνοώντας επιδεικτικά το δημοτικό συμβούλιο και τους Θεσσαλονικείς.

Η παράταξη αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι ο δήμαρχος «απέφυγε να φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το τεράστιο δάνειο ύψους 18.853.000 ευρώ για τις Γωνιές Ανακύκλωσης» και καλεί τον κ. Ζέρβα «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από ψεύτικες εξαγγελίες εκατομμυρίων ευρώ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

«Στη συνεχή και συνειδητή υποβάθμιση και απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου, αξιοποιώντας τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιδίδεται ο κύριος Ζέρβας και η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιλέγουν να φέρνουν μόνο επουσιώδη και δευτερεύουσας σημασίας θέματα για συζήτηση στις συνεδριάσεις του, ενώ τα πλέον σημαντικά θέματα με τεράστιο οικονομικό αντίκρισμα, είτε τα αποφασίζει μόνος του ο Δήμαρχος με τους στενούς συνεργάτες του, είτε τα εισάγουν προς συζήτηση μόνο στην Οικονομική Επιτροπή, αγνοώντας επιδεικτικά το δημοτικό συμβούλιο και τους Θεσσαλονικείς.

Απέφυγε να φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το τεράστιο δάνειο ύψους 18.853.000 ευρώ από την Τράπεζα Παρακαταθηκών και Δανείων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις Γωνιές Ανακύκλωσης, ένα έργο που φυσικά είναι απαραίτητο να γίνει και έχει καθυστερήσει.

 

Δεν εξήγησε όμως γιατί είναι απαραίτητο αυτό το υπέρογκο ποσό.

Δεν είπε κουβέντα για την ανάκληση της «υπ’αριθμ.9/31670/04-02-2021 Απόφασης Δημάρχου περί έγκρισης δαπάνης και ανάληψης πολυετούς υποχρέωσης συνολικού ποσού 4.721.920,00€, για προμήθεια και παροχή υπηρεσιών συντήρησης & επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων έργου, με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), διάρκειας πέντε (5) ετών, για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν εξήγησε γιατί έγινε η ανάκληση, ούτε τι συνέπειες θα έχει αυτό για την ήδη κάκιστη κατάσταση της καθαριότητας στον Δήμο, ούτε φυσικά πως θα καλυφθεί το κενό που αφήνει αυτή η πράξη στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση της παράταξης μας για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού, καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του και τον κύριο Ζέρβα την προσφιλή στάση του να βάζει υποκριτικά πλάτες, με τον τρόπο του, στα ανομολόγητα κυβερνητικά σχέδια.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει κάθε προσπάθεια οικοδόμησης κτιρίων στο ρέμα Κρυονερίου και να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του θέματος, με τους απαιτούμενους χαρακτηρισμούς του χώρου, ώστε να αποκλειστούν επικίνδυνες για το δημόσιο συμφέρον εξελίξεις που κάποιοι απεργάζονται.

Προκαλούμε τον κύριο Ζέρβα να σταματήσει να κρύβεται πίσω από ψεύτικες εξαγγελίες εκατομμυρίων ευρώ, να παρουσιάσει συγκεκριμένα έργα, το βαθμό ωρίμανσης τους, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους και να απολογηθεί για την απουσία του Δήμου Θεσσαλονίκης από το Ταμείο Ανασυγκρότησης.

Οι Θεσσαλονικείς δεν ανέχονται άλλον εμπαιγμό».