Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη στο Παπανικολάου σε πολύ κρίσιμη κατάσταση η ερπετολόγος που την δάγκωσε οχιά

από Team MyPortal.gr
sms

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και αιμοδυναμικά ασταθής στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, η 43χρονη ερπετολόγος που την δάγκωσε οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, στην προσπάθεια της να το εγκλωβίσει.

Η έμπειρη ερπετολόγος έπαθε αναφυλακτικό σοκ, με το που δέχτηκε το τσίμπημα από την οχιά, το οποίο προσβάλει το κεντρικό νευρικό σύστημα, και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία. Μάλιστα, αν και διασωληνώθηκε ήδη από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε αιμοδυναμικά ασταθής στο νοσοκομείο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό συγκρότημα στην οδό Γιαννιτσών, όταν επιστάτης εντόπισε ένα φίδι στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου. Κατευθείαν έγινε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων και στο σημείο έφτασε πρώτη η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή», η οποία έπιασε με γάντι το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο αυτό τη δάγκωσε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις για το πώς βρέθηκε η οχιά στο σχολείο, πιθανόν να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.

Σήμερα εντοπίστηκε ένα νερόφιδο στις ρόδες οχήματος, πάλι στην οδό Γιαννιτσών.