Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την κοπή των δέντρων στη Θεσσαλονίκη

από Team MyPortal.gr
sms

Για μια ακόμα φορά δημότες της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για τις κοπές των δέντρων στην οδό Τσιμισκή και σε άλλες γειτονιές της πόλης. Δηλώνουν πως τα περισσότερα δέντρα μπορούν να επιβιώσουν με την κατάλληλη φροντίδα, ενώ καταφεύγουν και δικαστικά εναντίον του δήμου.

Στις διαμαρτυρίες για τις μαζικές κοπές των δέντρων ο Δήμος Θεσσαλονίκης απαντά στις 25 Μαΐου με ανακοίνωσή του που λέει ότι: « Όλα τα δέντρα που απομακρύνονται είναι βεβαιωμένα άρρωστα και ο σχεδιασμός προβλέπει την αντικατάστασή τους με νέο ανθεκτικό είδος…»

H κίνηση για το αστικό πράσινο σώστε τα δέντρα ανέθεσε σε επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από δασολόγο, γεωπόνο και βιολόγο να κάνει δειγματοληπτική αυτοψία στα δέντρα της οδού Τσιμισκή και των άλλων οδών. Το πόρισμα λέει πως το 30 τις εκατό θα έπρεπε να απομακρυνθεί σε βάθος χρόνου. Η επιστημονική άποψη φορέων και οργανισμών συνηγορεί στη διακοπή των μαζικών κοπών.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του Δήμου που έχουν ζητήσει οι δημότες.