«Θερμό» πολιτικό καλοκαίρι – Οι κινήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

από Team MyPortal.gr
sms

Ρεπορτάζ: Γιάννης Γκουμάκης

Σε ετοιμότητα θα παραμείνουν οι κομματικοί μηχανισμοί στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι, τόσο ενόψει ΔΕΘ όσο και δεδομένης της εκτίμησης πως οι κάλπες μπορεί να στηθούν το φθινόπωρο.  Τις δραστηριότητες που προγραμματίζουν, σε πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο, παρουσιάζουν στην «Π» ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Αμπατζάς και ο διευθυντής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας.

Με τα συνέδρια των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να θέτουν το πολιτικό πλαίσιο για ένα «θερμό» πολιτικά καλοκαίρι και διανύοντας μία δύσκολη οικονομικά «προεκλογική» περίοδο, οι αντιπαραβαλλόμενοι πολιτικοί χώροι περνούν από την ανασύνταξη στη φάση της έμμεσης εκλογικής αναμέτρησης, πριν την τελική αναμέτρηση στις κάλπες.

 

Ιωακείμοβιτς: Η ΝΔ Θεσσαλονίκης δεν «κατεβάζει στροφές» ενόψει καλοκαιριού – Ορίζονται Γραμματείες στα πρότυπα των οργάνων της κεντρικής οργάνωσης

«Η Θεσσαλονίκη και η Β. Ελλάδα γενικότερα βρίσκονται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι κοινή διαπίστωση ότι μετά από πολλά χρόνια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σημαντικά έργα υποδομής, έργα απαραίτητα για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους», τόνισε ο κ. Ιωακείμοβιτς.

Αναφορικά με τις δράσεις ενόψει καλοκαιριού και ΔΕΘ, ο κ. Ιωακείμοβιτς τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκης προφανώς και δεν «κατεβάζει στροφές» λόγω θερινής περιόδου.  «Υπάρχει άλλωστε πλήρης προγραμματισμός για συναντήσεις, εκδηλώσεις, δράσεις για τους προσεχείς μήνες με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ. Η Διοικούσα Επιτροπή Ν. Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεκινήσει επαφές και συναντήσεις με βουλευτές της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης και σύντομα θα πραγματοποιηθεί κύκλος επαφών με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.  Οι συναντήσεις αυτές δεν έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Στόχο αποτελεί σε κάθε περίπτωση η καταγραφή προβλημάτων και ανησυχιών, η κατάθεση προτάσεων, λύσεων, σκέψεων και απόψεων. Μέσα από τη σύνθεση των παραπάνω είναι εφικτή η προτεραιοποίηση προβλημάτων και λύσεων, η χάραξη συνολικής πολιτικής για τη Θεσσαλονίκη και η διευκόλυνση υλοποίησης του κυβερνητικού έργου στην περιοχή.  Η απόκτηση χαρακτηριστικών εξωστρέφειας και η βέλτιστη, αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. ΝΔ Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό πως το επόμενο διάστημα θα οριστούν Γραμματείες στα πρότυπα των οργάνων της κεντρικής οργάνωσης, προκειμένου να διευκολυνθεί η οργάνωση και ο συντονισμός των αντίστοιχων τομέων σε επίπεδο Θεσσαλονίκης.

«Σε συνεργασία με τις ΔΕΕΠ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, καθώς και τις ΔΗΜΤΟ θα πραγματοποιηθούν κατά τους θερινούς μήνες μεγάλες εκδηλώσεις ποικίλης θεματολογίας και ενδιαφέροντος, οι οποίες θα φέρουν στο επίκεντρο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, καθώς και ανησυχίες των πολιτών.

Σχεδιασμός υπάρχει όμως και για συναντήσεις με εκπροσώπους επιμελητηρίων, φορέων, σωματείων, οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και περιοδείες σε ολόκληρο τον νομό, οι οποίες αναμένεται να κλιμακωθούν λίγες μέρες πριν από τη ΔΕΘ.

Όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω, το καλοκαίρι του 2022 θα είναι ιδιαίτερα θερμό και δραστήριο για τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος, προσθέτοντας πως «η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας άλλωστε συνδέεται άρρηκτα με την ασφάλεια, ευημερία και άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής».

 

Κ. Αμπατζάς: Προετοιμαζόμαστε για τη ΔΕΘ συσφίγγοντας τις σχέσεις μας με την τοπική κοινωνία

Ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δράσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο, τόνισε πως οι Οργανώσεις Μελών, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, από άκρη σε άκρη σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης θα οργανώσουν πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα. «Αυτά θα αφορούν την πρώτη επαφή με τα νέα μέλη αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων μας με τα παλαιότερα μέλη και την αδιαμεσολαβητη ενίσχυση των σχέσεων μας με την τοπική κοινωνία την οποία και όλο το προηγούμενο διάστημα φροντίσαμε ως Νομαρχιακή Α’ Θεσσαλονίκη, με διαρκείς παρεμβάσεις και αδιάκοπη παρουσία στο πεδίο, να μην την χάσουμε ποτέ.

Προτεραιότητά μέσω των επικείμενων παρεμβάσεων, εκδηλώσεων και επαφών μας είναι η ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα και ταυτόχρονα η κοινοποίηση των δικών μας δεσμεύσεων ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη μέρα. Των κυβερνητικών μας δηλαδή δεσμεύσεων στον αντίποδα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την προστασία των νοικοκυριών από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, για την ανάκτηση της εργασίας, για την ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του αγροτικού κόσμου, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και για την χάραξη και υλοποίηση μιας πραγματικά υποστηρικτικής για τη νέα γενιά πολιτικής.

Τέλος τόσο κεντρικά, όσο και τοπικά το κόμμα ήδη προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη ΔΕΘ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε ένα συνεκτικό, αναλυτικό, εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ελπίδας για το σύνολο του ελληνικού λαού. Ένα πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου θα εγγυάται πραγματική υπέρβαση των βαθιών αδιεξόδων που βρισκόμαστε σήμερα ως ελληνική κοινωνία εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα φιλοδοξούμε να επικοινωνήσουμε και το σχέδιό μας για μια Θεσσαλονίκη όπως πραγματικά της αξίζει και της αναλογεί και όχι όπως της έχει φερθεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, αφήνοντάς την έξω από κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό και χρηματοδότηση και επιφυλάσσοντας για αυτήν το ρόλο του κομπάρσου και του φτωχού συγγενή ωσάν να την έχει δεδομένη», υπογράμμισε ο Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τελικός και πραγματικός  στόχος όλων των παραπάνω επιμέρους προετοιμασιών και λειτουργιών είναι η πολιτική αλλαγή! Είναι η πτώση της καταστροφικότερης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης μέσα από εθνικές κάλπες για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ήδη έτοιμος όποτε και αν αυτές γίνουν. Είναι η ανάδειξη στον αντίποδα αυτής, το συντομότερο δυνατόν, μιας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπηρέτηση των αναγκών των πολλών» ανέφερε.

 

Θ. Γλαβίνας: Πλήρες προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ

Το πολιτικό πλαίσιο δράσης του ΠΑΣΟΚ θέτει ο διευθυντής της ΚΟ του κόμματος Θανάσης Γκλαβίνας. «Εργαζόμαστε και σε προγραμματικό επίπεδο ώστε να παρουσιάζουμε κάθε μέρα που περνάει στον ελληνικό λαό πτυχές της πολιτικής μας που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Έχουμε ήδη διεξάγει δύο θεματικές εκδηλώσεις για την υγεία και την ενέργεια ενώ στο πρόγραμμα βρίσκονται ανάλογες εκδηλώσεις με περιεχόμενο καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες και χρειάζονται άμεσες λύσεις, όπως η αναμόρφωση του πρωτογενή τομέα, η παιδεία, η εθνική ασφάλεια της χώρας, η δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη κα. Τις θέσεις αυτές, τις κοινοποιούμε μέσα από τις περιοδείες που οργάνωσε το κόμμα σε όλη την Ελλάδα όλο το προηγούμενο διάστημα και θα ενταθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η καμπάνια για την ακρίβεια κοινοποίησε στην ελληνική κοινωνία τις αβλεψίες της κυβέρνησης και έθεσε συγκεκριμένες λύσεις που προτείνει το κόμμα μας για την άμεση ανακούφιση των καταναλωτών, όπως η επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος και η μείωση του Φ.Π.Α. σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης», σημείωσε.

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γλαβίνας υπογράμμισε πως η πόλη έχει περίοπτη θέση στον προγραμματισμό του κόμματος. «Ήδη ο Πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης έχει επισκεφτεί πολλές φορές την πόλη μας για να αναδείξει συγκεκριμένα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως το κύμα της ακριβείας αλλά και ο προβληματικός συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης ενώ οι επισκέψεις αυτές θα ενταθούν το επόμενο διάστημα με κατά τόπους επισκέψεις τόσο εντός του αστικού ιστού όσο και σε περιφερειακούς Δήμους γύρω από την πόλη, οι οποίοι και αντιμετωπίζουν πλήθος ζητημάτων που σχετίζονται με την υπανάπτυξη, ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, προβλήματα του πρωτογενή τομέα που αφορούν αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς της περιοχής της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης».

Ενόψει ΔΕΘ ο πρόεδρος της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Φιλοδοξούμε κατά την παρουσία του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουμε ένα πλήρες προγραμματικό πλαίσιο το οποίο μάλιστα θα περιλαμβάνει και συγκεκριμένες πινελιές για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και πως αυτά θα αντιμετωπιστούν με άμεσο τρόπο ώστε η πόλη να ξεφύγει από την οικονομική και πολιτιστική ομηρεία στην οποία βρίσκεται αγκυλωμένη εδώ και χρόνια. Η Θεσσαλονίκη, μία μητρόπολη της Ευρώπης στα νοτιοανατολικά της σύνορα οφείλει να διεκδικήσει με καθαρό λόγο ένα νέο ρόλο, όχι της συμπρωτεύουσας που παρακαλεί για λίγα ψίχουλα, αλλά μίας αυτοδύναμης πόλης και μίας ευρύτερης περιφέρειας με αυτάρκεια και δικές της πηγές πλούτου και ανάπτυξης».

«Η Θεσσαλονίκη κατέχει περίοπτη θέση στον προγραμματικό λόγο του κόμματός μας και η θέση αυτή θα αναδειχθεί στους πολίτες της τους επόμενους μήνες» κατέληξε.

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική”, 18-6-2022)