Θ. Πλεύρης: Τον κ. Τσίπρα τον ενδιαφέρουν οι ψήφοι από όπου και αν προέρχονται

από Team MyPortal.gr
sms

Για «πολιτικό αμοραλισμό και καιροσκοπισμό» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με αφορμή τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

«Προφανώς, τα κόμματα πρέπει να προβληματίζονται που οι ψηφοφόροι πηγαίνουν προς τις εγκληματικές οργανώσεις. Η διαφορά είναι πως το 2012 μπορεί κάποιος που ψήφιζε Χρυσή Αυγή να ήταν παραπλανημένος, τώρα ξέρει γιατί ψηφίζει. Η κριτική είναι στο ότι ο κ. Τσίπρας αισθάνεται την ανάγκη να κάνει focus σε αυτούς που ψήφισαν ΧΑ και αποδέχτηκαν την πρακτική και την ιδεολογία της. Τον κ. Τσίπρα τον ενδιαφέρουν οι ψήφοι από όπου και αν προέρχονται.

Το να κάνεις πολιτικές για να μην πηγαίνει ο κόσμος προς τη ΧΑ είναι σωστό, το να απευθύνεσαι όμως σε αυτούς και να λες έλα να μας ψηφίσεις, είναι πολιτικός αμοραλισμός και καιροσκοπισμός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πήγε τους φακέλους στη δικαιοσύνη βάσει των οποίων δικάστηκαν, δεν άλλαξε τον ΠΚ. Όλες οι ενέργειες για να καταδικαστεί η ΧΑ έγιναν επί ΝΔ, άλλοι ήταν στην Πλατεία πάνω και κάτω», ανέφερε στο MEGA ο κ. Πλεύρης.

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για τις εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες σημείωσε ότι «αδικείται ο Κατρούγκαλος στο εξής: Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι νόμος του Αλέξη Τσίπρα που τον ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η πατρότητα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός έφερε 20% εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες. Όταν έβγαιναν και διαμαρτύρονταν, ο ΣΥΡΙΖΑ ειρωνικά έκανε λόγο για μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους, το «κίνημα της γραβάτας», αν θυμάστε.

Όταν καταργήσαμε τις εισφορές του νόμου Κατρούγκαλου μέσα στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την κατάργηση αλλά επιχειρηματολόγησε πως δεν πρέπει να καταργηθεί το 20% γιατί είναι σωστό και επιβαρύνει τα εισοδήματα που αντέχουν. Μέχρι να μιλήσει ο κ. Κατρούγκαλος, ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε βγει άτομο να πει για αυτό.

Το 20% όταν το καταργήσαμε, ο κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν την κατάργησή του. Άρα, αν περνούσε αυτό που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ στον νόμο Βρούτση, το 20% θα παρέμενε.

Και η προσωπική διαφορά νόμος ΣΥΡΙΖΑ είναι και εμείς ερχόμαστε και λέμε: δώσαμε αύξηση στους συνταξιούχους και επειδή ψάχνουμε τον δημοσιονομικό χώρο θα στηρίζουμε πάλι τους συνταξιούχους στο κομμάτι της προσωπικής διαφοράς και με τις αυξήσεις που δίνουμε θεωρούμε πως θα φτάσει το σημείο της ισοσκέλισης.

Δεν δόθηκε ποτέ 13η σύνταξη, σταματήστε να λέτε ψέματα. Ήταν η μεγαλύτερη κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους».

Όσον αφορά στην Υγεία, τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός της ΝΔ το 2023 για την υγεία ήταν 5,2 δισ. ευρώ, το 2019 ήταν 3,8 δισ. ευρώ, 1, 4 δισ. παραπάνω», ενώ τέλος για τις εκλογές είπε πως «την Κυριακή τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: Ή στηρίζετε κυβέρνηση ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και ζητούμε τη σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή πάμε σε ένα ετερόκλητο σχήμα όπου ο Αλέξης Τσίπρας καλεί οποιονδήποτε υπάρχει για γαντζωθεί στην εξουσία».