Θ. Καράογλου: Η δυτική Θεσσαλονίκη ζητά το μέρισμα της ανάπτυξης να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο

από Team MyPortal.gr
sms

Δίπλα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και στηρίζουν την τοπική οικονομία, προσφέροντας μεταξύ άλλων σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, βρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Στις συναντήσεις που είχε με επιχειρηματίες τους ενημέρωσε αναλυτικά για τις ευεργετικές ρυθμίσεις που παρέχει η Κυβέρνηση στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. Επίσης, τους εξήγησε τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν όσοι δικαιούνται απαλλαγή 100% από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου,  ένταξη στο νέο καθεστώς επιδότησης των πάγιων λειτουργικών δαπανών, καθώς και τι ισχύει με την αναστολή πληρωμών επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων.

Ακολούθως ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου όπου είχε γόνιμο διάλογο με τον Δήμαρχο κ. Παντελή Τσακίρη. Ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της δυτικής Θεσσαλονίκης, τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου οι φορείς της περιοχής να συγκροτήσουν ένα αρραγές μέτωπο για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα αναβαθμίσουν τη δυτική πλευρά της πόλης, ενώ αναφορά έγινε και στα έργα που υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου μέσω της ένταξής τους στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Μετά το τέλος των σημερινών συναντήσεων, ο κ. Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη αρχή ότι ο πολιτικός πρέπει να συνομιλεί με την κοινωνία και όχι να επαναπαύεται στην ασφάλεια του γραφείου του επισκέφθηκα σήμερα την ευρύτερη περιοχή του Ωραιοκάστρου, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών που ξεκίνησα με τις παραγωγικές δυνάμεις και τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Β΄ Θεσσαλονίκης.

Τόσο με τον Δήμαρχο όσο και με τους επιχειρηματίες που συναντήθηκα ομονοούμε ότι η δυτική Θεσσαλονίκη πρέπει να κάνει ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός, αλλάζοντας εικόνα και συνθήκες ζωής προς το καλύτερο. Αυτό που ζητούμε και διεκδικούμε  είναι το μέρισμα της ανάπτυξης να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο σε όλη την πόλη.

Ήρθε η ώρα να καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε με ρεαλιστικούς όρους τη συγκρότηση ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου που θα καταθέσει προς υλοποίηση ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Η καθυστέρηση στην ανάπτυξη της δυτικής πλευράς της πόλης πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και μεγάλα αναπτυξιακά έργα».