Θ. Γλαβίνας: Όποιος βάλλει εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βάλλει εναντίον της παράταξης

από Team MyPortal.gr
sms

«Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί σταθερό πυλώνα του πολιτικού συστήματος, έχει αποκτήσει πολιτική αυτονομία και σταθερή ανοδική πορεία σε όλες τις αναμετρήσεις σε αντίθεση με τη συντριπτική ήττα της ΝΔ και τις μεγάλες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γκλαβίνας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για τις εξελίξεις στον απόηχο των ευρωεκλογών.

«Η κουβέντα όπως εξελίχθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες αδικεί συνολικά την εικόνα της παράταξης. Δεν ενδιαφέρουν οι προσωπικές επιθέσεις στελεχών προς τον πρόεδρο, αλλά το τι περιμένουν οι πολίτες, τόνισε και χαρακτήρισε καταστροφική τη συζήτηση ότι «με κοινοβουλευτική αριθμητική θα μπορέσουμε τόσο απλά να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία».

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει μήνυμα σοβαρότητας και αξιοπιστίας και να σφυρηλατήσουμε την ενότητα πάνω στη διαφωνία μας, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι δεν είναι τοξικότητα η διαφορετική γνώμη.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Θανάσης Γλαβίνας και σχετικά με τις «λεκτικές υπερβολές και άστοχες τοποθετήσεις που ακούστηκαν και την περασμένη Τετάρτη» ανέφερε ότι «κάποιοι έχουν μετανιώσει, καθώς δεν είναι στην κατεύθυνση του διαλόγου. Όποιος βάλλει εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βάλλει και εναντίον της παράταξης», επεσήμανε.

Καθοριστικής σημασίας για την πορεία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα, την ώρα που συνεχίζονται οι τριγμοί στο οικοδόμημα της Χαριλάου Τρικούπη.

Νωρίτερα, ο Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης: «Όχι, δεν μπορεί να τον οδηγήσει και δεν μπορεί να το οδηγήσει γιατί απέτυχε και η τακτική η επικοινωνιακή που είχε και ο τρόπος που απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα γιατί δεν προσπαθεί να κάνει μια νέα πολιτική μια νέα πρακτική με τον όλο ΣΥΡΙΖΑ ή με τον όλο προοδευτικό χώρο», είπε.