Τάκης Διαμαντόπουλος: Κάθε μέρα που περνάει χάνεται και η όποια ρευστότητα στην αγορά

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Τάκης Διαμαντόπουλος, επιχειρηματίας και στέλεχος της “Ένωσης Κεντρώων” με την οποία ήταν και υποψήφιος βουλευτής, ξέρει καλά την αγορά και την πραγματική οικονομία. “Η υπερφορολόγηση και η έλλειψη ελπίδας σκοτώνει την ψυχολογία μας και χάνεται κάθε μέρα που περνάει και η όποια ρευστότητα υπάρχει στην αγορά”, αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΜyPortal.gr η οποία κινήθηκε γύρω απο τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Λεβέντης είπε θα παραιτηθεί αλλά δεν το έκανε. Είπε πως θα αλλάζει κάθε 6 μήνες τους βουλευτές του κόμματός του, επίσης δεν το έκανε. Δεν είναι αυτό ένα σημείο αναξιοπιστίας;

Υπάρχει και άλλη ανάγνωση. Ο κ. Λεβέντης έφθασε στο σημείο αυτό και πήρε μια πολιτική απόφαση που αφορούσε τον ίδιο και ήταν στο πλαίσιο της πολιτικής πίεσης για να αλλάξουν κάποια πράγματα. Δυο και πλέον χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας του κόμματος τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, όσον αφορά την κοινοβουλευτική διαδικασία. Τα μικρά κόμματα δεν έχουν λόγο. Η Ένωση Κεντρώων έχει επανειλημμένως προτείνει θέματα που αφορούν τους πολίτες και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει κάτι από αυτά γίνει αποδεκτό. Υπάρχει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που ισοπεδώνει πολιτικά όλους τους άλλους. Φυσικά, αυτή η πλειοψηφία είναι μέσα στην Βουλή, γιατί μέσα στην κοινωνία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και τα ποσοστά του 2015 είναι μόνο στα χαρτιά για τα κόμματα της κυβέρνησης. Έτσι, λοιπόν ο κ. Λεβέντης θέλοντας να ταρακουνήσει τα νερά, είπε ότι θα φθάσει στο σημείο να παραιτηθεί. Αμέσως μετά δημιουργήθηκε ένα τσουνάμι πίεσης προς τον πρόεδρο να μην παραιτηθεί γιατί έτσι θα χανόταν από το κοινοβούλιο μια αυθεντική φωνή του λαού. Έβαλε στην ζυγαριά αυτά τα δεδομένα και δεν παραιτήθηκε, δε σημαίνει ότι είναι γεγονός αναξιοπιστίας. Τώρα, όσον αφορά τα εξάμηνα των βουλευτών έχει τοποθετηθεί ο κ. Λεβέντης, δεν ήταν υπόθεση που αφορούσε την κοινωνία, αλλά την εσωτερική λειτουργία του κόμματος. Δήλωσε ότι είναι πολιτικό λάθος, δε πρόκειται όμως για δέσμευση πολιτική. Αν γινόταν αυτό θα είχαμε αλλαγές προσώπων, αλλά η ουσία θα είχε χαθεί, διότι οι έξη μήνες δεν επαρκούν σε ένα βουλευτή να ασχοληθεί με το φόρτο εργασίας και υποχρεώσεων που έχει και ταυτόχρονα να παράξει και έργο. Και σας το λέω εγώ, που θα ήμουν ήδη βουλευτής.

Είστε άνθρωπος της αγοράς. Κινείστε στο χώρο των επιχειρήσεων εστίασης. Βλέπετε, όπως και στους δείκτες, και βελτίωση στην πραγματική οικονομία;

Δυστυχώς ευημερούν οι αριθμοί και πένονται οι άνθρωποι. Η κυβέρνηση έχει κλείσει τα μάτια και λίαν προσφάτως και τα αυτιά. Δεν εξηγείται διαφορετικά, διότι βλέπει παντού ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και ευημερία. Εμείς οι άνθρωποι που κινούμαστε στην αγορά βλέπουμε κλειστά μαγαζιά, σφραγισμένες επιταγές και μια οικονομία που μοιάζει περισσότερο με νεκροταφείο. Αν δεν μειωθεί η φορολογία στην εστίαση και σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, άσπρη μέρα δεν θα δούμε. Η υπερφορολόγηση και η έλλειψη ελπίδας σκοτώνει την ψυχολογία μας και χάνεται κάθε μέρα που περνάει και η όποια ρευστότητα υπάρχει στην αγορά.

Η Ένωση Κεντρώων θα πιεστεί εκλογικά και πολιτικά από την νέα προσπάθεια στο χώρο της κεντροαριστεράς που είχε μάλιστα υψηλή συμμετοχή στις εκλογές;

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά θα πάρουν τον δρόμο τους. Εμείς έχουμε την δική μας πολιτική πρόταση. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Ένωση Κεντρώων δεν έχει λάβει θαλασσοδάνεια, δεν έχει κάνει διορισμούς και δεν ευθύνεται για την πτώχευση της χώρας. Ως εκ τούτου καμία ανησυχία, στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν η Ένωση Κεντρώων θα διπλασιάσει τα νούμερα της και θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις για άλλη μια φορά.

Η Ένωση Κεντρώων είναι έτοιμη και ποιου εταίρος ώστε να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες;

Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για να βγει η χώρα από την μέγγενη των μνημονίων. Δεν μας ενδιαφέρουν οι κυβερνητικές καρέκλες, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος μας, αλλά η ουσία. Μας ενδιαφέρει να βοηθήσουμε τη χώρα και όχι τους εαυτούς μας. Δεν χρειάζεται να πάρουμε υπουργεία, μπορούμε να στηρίξουμε μια κυβερνητική πλειοψηφία μακριά από καρέκλες.