Τα σημειώματα για τον Μητσοτάκη, η νέα θέση του Τζιτζικώστα και το όνομα που ακούγεται για γ.γ. Μακεδονίας-Θράκης

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Σημειώματα με τον προγραμματισμό όλων των Υπουργείων από τον Σεπτέμβριο ως το τέλος της κυβερνητικής θητείας συγκεντρώνει αυτήν την περίοδο το Μαξίμου.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ δεν θέλει να αρκεστεί σε εξαγγελίες και προγραμματισμούς αλλά συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα νομοσχεδίων.

Πάντως σε αυτήν την ΔΕΘ καλό θα ήταν το Μαξίμου να δώσει «γραμμή» να μην επαναληφθούν οι περσινές εικόνες που θύμιζαν περασμένες εποχές με δεκάδες βουλευτές, κυβερνητικούς αξιωματούχους, γενικούς γραμματείς που συνοδευόμενοι από κουστωδίες συνεργατών αλλά κάποιοι και των υπηρεσιακών τους αυτοκινήτων «βούλιαξαν» επί τριήμερο την πόλη.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ολοκλήρωσε την θητεία του ως πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών της Ευρώπης, ένα ιδιαίτερα σημαντικό ευρωπαϊκό αξίωμα, αλλά συνεχίζει ως α’ αντιπρόεδρος.

Αν, όπως φαίνεται οι εκλογές γίνουν μετά τον Μάρτιο, θα πραγματοποιηθούν με τις νέες εκλογικές έδρες βάσει των αποτελεσμάτων της απογραφής  Οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης είναι πολύ πιθανόν να φθάσουν συνολικά τους 27, οι έδρες δηλαδή να αυξηθούν κατά μια στις δύο εκλογικές περιφέρειες.

Το όνομα της Ελένης Φύκα συζητείται στο Μαξίμου για τη θέση του γενικού γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.  Η επανασύσταση των θέσεων γίνεται με αντικείμενο κυρίως τα της αυτοδιοίκησης που η Φύκα γνωρίζει καλά ως επί σειρά ετών νομαρχιακή και περιφερειακή σύμβουλος αλλά και πλέον ως γενική γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς.

Ορκίστηκαν σήμερα δύο νέοι διοικητές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο Διονύσης Μανωλόπουλος στο «Γ. Παπανικολάου- ΨΝΘ» και ο Νικήτας Παπαδόπουλος  στο «Γ. Γεννηματάς».  Το MyPortal.gr σας είχε βεβαίως ενημερώσει για τις αλλαγές ήδη απο την προηγούμενη εβδομαδα./