Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, η γαλάζια εκκρεμότητα στη Θεσσαλονίκη και οι καραμπόλες στις υποψηφιότητες της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα πιθανώς ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους υπόλοιπους υποψηφίους βουλευτές του ώστε να κλείσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.  Τις τελευταίες πινελιές βάζουν ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, που ήταν προγραμματισμένη για την 1η Μαρτίου και αναβλήθηκε λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη.  Σε εκείνη την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός αναμένονται να ανακοινώσει και την υποψηφιότητά του στην Α’ Θεσσαλονίκης.   Στο καλεντάρι του δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη και οι επόμενες προγραμματισμένες περιοδείες του εκτός Αττικής είναι σε Έβρο, Γιάννενα και Μυτιλήνη.

Ένα «ισχυρό» όνομα ψάχνουν στο Μαξίμου για να κλείσουν το ψηφοδέλτιο στην Α’ Θεσσαλονίκης.  Σε μια εκλογική περιφέρεια που τα ποσοστά της ΝΔ είναι χαμηλότερα του πανελλαδικού, θέλουν ενίσχυση του ψηφοδελτίου την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει σημαντικές κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση όπως με τις υποψηφιότητες Μάρδα, Στυλιανού και Μυλόπουλου.

Σειρά τηλεοπτικών εμφανίσεων ξεκίνησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος που με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών θα αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Όπως φαίνεται στο έργο του θα συνδράμει και άλλο κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης ή της ΝΔ ως εκπρόσωπος του κόμματος για την προεκλογική περίοδο.

«Μάχη» για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης δίνεται στο παρασκήνιο.  Ακούγεται έντονα πως τελικά υποψήφιος θα είναι και ο Παντελής Βογιατζής, προερχόμενος από τη Θέρμη.