Τα παρασκήνια του ανασχηματισμού, η συμβολική τοποθέτηση Γκιουλέκα στο ΥΜΑΘ και τα νεοδημοκρατικά τεκταινόμενα στο ΕΕΘ

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Φωτογράφος” 

Οι ευρωεκλογές τελείωσαν και ο ανασχηματισμός ήρθε όπως αναμένονταν.. Δομικός δεν ήταν, όμως ήταν ουσιαστικός και στοχευμένος ..Για να δούμε τι μάθαμε και τι έχουμε για να σας πληροφορήσουμε ..

Νέα πρόσωπα εισήλθαν στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό που έγινε. Είσοδος για τον πολύπειρο Τάκη Θεοδωρικάκο στο υπουργείο Ανάπτυξης που έχει στα χέρια του την «καυτή πατάτα» της αντιμετώπισης της ακρίβειας που εν πολλοίς θα κρίνει και την συνολική πορεία της κυβέρνησης.

Σε επίπεδο υφυπουργών παρατήρησα μια σωστή στροφή στην κοινοβουλευτική ομάδα με εκλογική καταγωγή απο Θεσσαλία , Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Περιοχές στις οποίες η Νέα Δημοκρατία φάνηκε πως είχε πρόβλημα , διαφορετικό στην κάθε περιοχή.

-Η Θεσσαλονίκη αναβαθμισμένη , καθώς στο ΥΜΑΘ τοποθετήθηκε ο Κώστας Γκιουλέκας , βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ενώ στην θέση του παρέμεινε ο πετυχημένος υφυπουργός υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος , ο οποίος εκλέγεται στην Β’ Θεσσαλονίκης. Και οι δύο έχουν σημαντικές αναφορές στην βάση της Νέας Δημοκρατίας καθώς και στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος απ’ όπου παρατηρήθηκαν διαρροές.

Ειδικότερα η τοποθέτηση Γκιουλέκα στο ΥΜΑΘ , έχει ουσιαστικά διττό ρόλο: Πρώτον να καλύψει το κενό του πρώην υφυπουργού Στάθη Κωνσταντινίδη, που όλοι μου έλεγαν συμπεριφερόταν ως υπουργός Κοζάνης, και το βασικότερο να συσπειρώσει την δεξιά πτέρυγα καθώς ο νέος υπουργός έχει ερείσματα στην εκκλησία και στο δεξιό παραδοσιακό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο «έστειλε μήνυμα» στις ευρωκελογές.

Επτά ευρωβουλευτές εξέλεξε η Νέα Δημοκρατία. Κανένας από την Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα κανένας από την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το παράδοξο ότι η επί σειρά ετών (πρώην) αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τερμάτισε πιο κάτω απο τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου , Θανάση Εξαδάκτυλο.

-Το πολιτικό μέλλον πάντως και των δύο ( Εξαδάκτυλος και Πατουλίδου) θα “ακουστεί” στις επόμενες βουλευτικές εκλογές για την Α Θεσσαλονίκης όπως μαθαίνω.. Συμπληρώστε σε αυτό και της Μαρίας Σπυράκη, πρώην ευρωβουλευτού

Ακούγοντας πολλούς φίλους εκλογολόγους και βλέποντας πάντως και τα αποτελέσματα στους δήμους της Β Θεσσαλονικης, όπου η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου βγήκε δεύτερη , παρατηρώ σημαντική πτώση της Νέας Δημοκρατίας στους δήμους Θέρμης, Λαγκαδά ,Δέλτα και Χαλκηδόνος σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωεκλογές του 2019..  Και αν εξαιρέσουμε τον Δήμο Θέρμης που δεν είναι παραδοσιακό κάστρο οι άλλοι είναι.. Και αναφέρομαι σε αυτό τον Δήμο (Θέρμης)  γιατί μαθαίνω έχει ανοίξει η όρεξη για διεκδίκηση της δημαρχίας στις επόμενες εκλογές απο πρόσωπο προερχόμενο απο την Νέα Δημοκρατία το οποίο έχει δοκιμαστεί στις εκλογές..

Εξελίξεις στα τεκταινόμενα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης , καθώς σύμφωνα με πληροφορίες  θα κατέβουν ανεξάρτητα σχήματα με πρόσωπα προερχόμενα όλα από την Νέα Δημοκρατία και κυρίως στην σημερινή διοίκηση υπό την προεδρία του Μιχάλη Ζορπίδη. Όπως ακούω , αλλά θα επανέλθω πολύ πιο αναλυτικός στον επόμενο “Φωτογράφο” , θα κατέβουν ο Κλεόβουλος Θεοτόκης , νυν γενικός γραμματέας του ΕΕΘ, μαζί με τον Κώστα Ιακώβου, σε άλλο σχήμα ο Θάνος Κουλουτμπάνης ,νυν γ ´Αντιπρόεδρος στο ΕΕΘ, σε άλλο σχήμα ο Θόδωρος Πανταλέον μαζί με τον Λευτέρη Γεωργιάδη και ενδεχομένως σε άλλο ενωτικό ψηφοδέλτιο ο Μιχάλης Ζορπίδης.. και φυσικά έχουμε και άλλα ονόματα ..

-Αλλαγή στην θέση του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου μετά απο χρόνια, έκανε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία Στράτος Σιμόπουλος. Την θέση του πετυχημένου και αποτελεσματικού ,όπως μου λένε, Δημήτρη Ιωαννίδη πήρε ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ευόσμου Χρήστος Δεμερτζής..

Έκανα μια βόλτα στην πλατεία Κολωνακίου μέσα στην εβδομάδα και άκουσα τα ονόματα που ακούγονται για την θέση του επιτρόπου .. Δεν ξέρω αν είναι φήμες ή προσδοκίες αλλά σημειώστε ..Νίκη Κεραμέως , Σκυλακάκης, Μαργαρίτης Σχοινάς, Γιώργος Γεραπετρίτης , Σταύρος Παπασταύρου και Τζιτζικώστας .. Λεπτομέρειες και εδώ στον επόμενο φωτογράφο..  Αυτά προ ανασχηματισμού.  Όπως καταλαβαίνετε όσοι έμειναν στην κυβέρνηση, λίγο δύσκολα τόσο σύντομα να πάνε Βρυξέλλες.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα .. καλή συνέχεια