Τα καρφιά Γάκη για την ανεξαρτητοποίηση Αρβανίτη

Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου Θεσσαλονίκης, κ. Λευτέρη Αρβανίτη, ο επικεφαλής του παράταξης»Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», κ. Βασίλης Γάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση του συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου Λευτέρη Αρβανίτη να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη μας «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» είναι σεβαστή. Άλλωστε είναι γνωστό το ήθος του και ποια είναι η «μεγάλη του αγάπη», που τον οδήγησε να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της πόλης μας”. Η Θεσσαλονίκη, αν και μεγάλη πόλη, οι ψίθυροι που έφταναν στα αυτιά μας που εδώ και καιρό, τελευταία έγιναν «θόρυβος». Γνωρίζουμε τις πιέσεις που δέχθηκε για τη λήψη της απόφασής του…

Σε μια περίοδο στην οποία η Θεσσαλονίκη βιώνει λόγω της πανδημίας μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στη νεότερη ιστορία της, όπου δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους, εκατοντάδες νοσηλεύονται συνδημότες δοκιμάζονται οικονομικά και ο φόβος έχει σκεπάσει την πόλη, ο Δήμαρχος της πόλης βρίσκει χρόνο, χρησιμοποιώντας τις γνωστές τακτικές του, για την αποκόμιση πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους. Αντί να επικεντρωθεί στα φλέγοντα ζητήματα της πόλης και με πνεύμα ενωτικό να επιδιώκει τη συνδρομή όλων των δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επιλέγει για πολλοστή φορά να πολιτεύεται με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής, γκρεμίζοντας γέφυρες συνεργασίας με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.  Είναι δε απορίας άξιον, με όλα όσα γίνονται γύρω μας, που βρίσκει τη διάθεση να ασχοληθεί με τόσο άκαιρα ζητήματα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Άλλωστε τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της Διοίκησης του Δήμου επιβεβαιώνουν τον τρόπο αντίληψης που έχει για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Όμως, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει, τα μέλη της παράταξης»Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» δεν έχουμε ως αυτοσκοπό την εξουσία αλλά να φανούμε όσο το δυνατόν πιο χρήσιμοι σε όλους τους Θεσσαλονίκης,ανεξάρτητα από το εάν στήριξαν ή όχι την πρότασή μας. Έτσι, λοιπόν,δεν θα παρασυρθούμε από τις διασπαστικές «πρωτοβουλίες» του Δημάρχου και έχοντας αίσθημα υψηλής ευθύνης έναντι των πολιτών και της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε, απευθύνουμε πρόσκληση ενότητας σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, χαράζοντας μέσα από τη σύνθεση ιδεών και προτάσεων την ουσιαστική συμβολή όλων μας για την υπέρβαση της κρίσης. Η πόλη μας πολιορκείται, δέχεται ασύμμετρες απειλές και όλοι οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας και της ιστορίας της .

Όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα για τη ζωή, την οικονομική επιβίωση και την κοινωνική συνoχή».

No Comments Yet

Comments are closed