Τ. Θεοδωρικάκος: Ο κ. Βαρουφάκης μετατρέπει την τρισάθλια επίθεση στο πρόσωπό του σε πολιτικό σόου

από Team MyPortal.gr
sms

Με καυστικό τρόπο αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στα όσα υποστήριξε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 για την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια, καθώς υποστήριξε πως αυτοί που του επιτέθηκαν δεν ήταν από τον αναρχικό χώρο.

Σε δηλώσεις του στο Action 24 ο κ. Θεοδωρικάκος είπε μεταξύ άλλων πως «ο κ. Βαρουφάκης μετατρέπει ακόμα και μια τρισάθλια επίθεση στο πρόσωπό του σε πολιτικό σόου μήπως με αυτόν τον τρόπο καταφέρει και μπει στη Βουλή».

«Κάθε είδους επίθεσης είναι καταδικαστέα και εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση στον κ. Βαρουφάκη αλλά και στον κ. Βίτσα, όπως φυσικά και την παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του κ. Καραμανλή, όλα αυτά είναι απαράδεκτα», σχολίασε αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Λυπάμαι να πω ότι ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πρωτοφανή ανευθυνότητα που δεν επιτρέπεται όχι σε πολιτικό αρχηγό, δεν επιτρέπεται σε ένα απλό πολίτη. Να μου πείτε ο κ. Βαρουφάκης, είναι ο άνθρωπος που ως υπουργός Οικονομικών έκανε τα πάντα να χάσει η Ελλάδα πάνω από 100 δισ. ευρώ και δεν φαίνεται όχι συγγνώμη να ζήτησε από τον ελληνικό λαό αλλά παριστάνει ότι δεν το έχει καταλάβει μετά από τόσα χρόνια», είπε αρχικά ο υπ. Προστασίας του Πολίτη.

«Βγήκε εκείνο το βράδυ, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιοι τον έχουν χτυπήσει διότι αυτό φαίνεται από τα ίδια τα βίντεο που υπάρχουν και είπε το επόμενο πρωινό ότι τον χτύπησαν κάποιοι άνθρωποι της νύχτας. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι προκαταλαμβάνει την αστυνομία και την δικαιοσύνη. Μα ο ίδιος λέει ψέματα γύρω από το ποιος τον χτύπησε, εκείνος πάει να προκαταβάλει τα πράγματα», πρόσθεσε.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολίασε επίσης, ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 επέλεξε να μην έχει μαζί του αστυνομική συνοδεία, υποστηρίζοντας ότι αν ήταν δίπλα του δεν θα είχε συμβεί η επίθεση. «Ο κ. Βαρουφάκης έχει αστυνομική συνοδεία την οποία ο ίδιος επέλεξε να μην έχει μαζί του. Αντιλαμβάνεστε ότι αν είχε μαζί του τους αστυνομικούς που το κράτος έχει στείλει για να τον φυλάνε δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό», ανέφερε.

Εν συνεχεία σχολίασε πως «επειδή αφέθηκε ένα υπονοούμενο για την περιοχή (σ.σ. τα Εξάρχεια) άνθρωποι που για δικούς τους λόγους θέλουν να επιτεθούν σε έναν πολιτικό, μπορούν να υπάρξουν σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, αυτά γίνονται σε όλο τον κόσμο. Το λέω αυτό διότι η πραγματικότητα είναι πως τα Εξάρχεια δεν είναι όπως ήταν πριν από κάποια χρόνια, υπάρχει ισχυρότερη αστυνομική παρουσία κι η ασφάλεια είναι καλύτερη».

Επανερχόμενος στο θέμα της επίθεσης, σημείωσε ότι «Ο κ. Βαρουφάκης δεν ήθελε τις πρώτες αρκετές ώρες να συνδράμει στις έρευνες της αστυνομίας, δεν επέτρεπε στους συνεργάτες του να καταθέσουν και να έχει εικόνες η αστυνομία και παραπληροφορούσε τον κόσμο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η ΕΛΑΣ έχει ήδη συλλάβει έναν, έχει ταυτοποιήσει αρκετούς από τους δράστες και να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα συλληφθούν μες στις επόμενες ημέρες», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, κάνοντας λόγο για «παραμύθια» όσο ειπώθηκαν από τον κ. Βαρουφάκη περί μπράβων της νύχτας».

«Ο κ. Βαρουφάκης μετατρέπει ακόμα και μια τρισάθλια επίθεση στο πρόσωπό του σε πολιτικό σόου μήπως με αυτόν τον τρόπο καταφέρει και μπει στη Βουλή», κατέληξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.