T. Θεοδωρικάκος: Από το Σάββατο 600 νέοι ειδικοί φρουροί στην Αττική – 1.600 το επόμενο διάστημα

από Team MyPortal.gr
sms

Από το Σάββατο τα αστυνομικά τμήμα της Αττικής και των περιοχών με υψηλή παραβατικότητα ενισχύονται με 600 ειδικούς φρουρούς που ολοκλήρωσαν την τετράμηνη εκπαίδευσή τους τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σημειώνοντας ότι «βασικό μας μέλημα είναι να ενισχύουμε την παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους και στις γειτονιές γιατί η παρουσία των αστυνομικών, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, δρα αποτρεπτικά ενάντια στους εγκληματίες».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά για την ενίσχυση των  Αστυνομικών Τμημάτων ότι το βάρος πέφτει στις περιοχές που έχουν πολλές οργανικές κενές θέσεις.

«Μεγάλο βάρος στα τμήματα του κέντρου της Αθήνας, μεγάλο βάρος στις δυτικές συνοικίες, σε περιοχές αυξημένης παραβατικότητας, σε περιοχές που υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά στους οποίους συνεχίζουμε και διεξάγουμε επιχειρήσεις που αποσκοπούν στο να βρίσκονται όπλα και ναρκωτικά», πρόσθεσε.

Για την εγκληματικότητα είπε ότι «το 70% του εγκλήματος υπάρχει στην Αττική αλλά εδώ υπάρχει το 30% της Αστυνομίας. Και αυτό είναι μια κατάσταση δεκαετιών. Τους 17 μήνες που υπηρετώ σε αυτή τη θέση τοποθετήθηκαν όλοι στην Αττική όπως και οι 600 ειδικοί».

«Έχουμε 56 χιλιάδες αστυνομικούς και από αυτούς φτάνουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής πλέον 19 με 20 χιλιάδες. Δεν μας φτάνουν στην Αττική γιατί εδώ υπάρχει το 70 % της εγκληματικότητας» και τόνισε πως μπαίνει τέλος στην εποχή που η Αστυνομία ήταν το γνήσιο υπογραφής κ.α και ότι με αυτόν τον τρόπο «θΘα απελευθερωθούν άλλοι 1.600 αστυνομικοί το επόμενο διάστημα».

Σε ότι αφορά την εξάρθωρση της εγκληματικής οργάνωσης στην Πάτρα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Για την εξιχνίαση την υπόθεσης δούλεψαν πολύ καιρό οι αστυνομικοί και αυτό του συνεχάρηκα. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι άλλο πίσω από την υπόθεση αυτή. Πρόκειται ωστόσο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση γιατί είχαν κάνει πολλές ληστείες, είχαν θέσει σε κίνδυνο πολύ κόσμο.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι στην Ελλάδα είχαμε το χαμηλότερο ποσοστό δολοφονιών τα τελευταία 15 χρόνια και το υψηλότερο ποσοστό εξιχνίασης. Η χαμηλή και μεσαία παραβατικότητα που προβληματίζει κάθε πολίτη, είναι το 2022 μειωμένη 25% με την περίοδο 2015-2019».

Συμπλήρωσε ότι θα «είμαι ικανοποιημένος όταν πέσει ακόμα πιο συντριπτικά».

«Προχωράμε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο»

Αναφερόμενος στον φράχτη που θα δημιουργηθεί στον Έβρο, σχολίασε ότι «το 2022 με την παρουσία της η Αστυνομία στον Έβρο απέτρεψε την εισβολή 260 χιλιάδων λαθρομεταναστών και 1500 εγκληματιών.

Αύριο πηγαίνω στον Έβρο με τους πρεσβευτές όλων των χωρών μελών της ΕΕ για να τους δείξουμε εκεί, στο πεδίο από πρώτο χέρι το σημείο που θα προχωρήσουμε στην επέκταση του φράχτη. Είναι 140 χλμ συνολικά, τώρα προχωράμε για τα πρώτα 35χλμ.Για να δει όλη η Ευρώπη πόση δουλειά γίνεται εκεί».

Αλλού για αλλού το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Σχολιάζοντας το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι «η Αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και δέρνει», ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε: «Είναι αλλού για αλλού αυτό το σποτ και είναι αλλού για αλλού και ο ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις του και στις αναφορές του για τους νέους ανθρώπους.

Δηλαδή δεν πιστεύω ότι τα νέα παιδιά που δείχνει αυτό το σποτ είναι τα νέα παιδιά που υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και προφανέστατα η ελληνική αστυνομία όποτε έχει μπει σε σχολές έχει μπει για να τις αποδώσει στους φοιτητές» και πρόσθεσε:  «Θυμίζω την φοιτητική εστία στου Ζωγράφου που την είχαν μετατρέψει σε άντρο παραβατικότητας, εγκληματικότητας, κλοπών, ληστειών, ναρκωτικών, βιασμών και αυτό ήταν ΟΚ για τους κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος για τις δημοσκοπήσεις των εκλογών τόνισε πως πιστεύει ότι «η ΝΔ θα φτάσεις στις εκλογές με ισχυρό ατού την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του έργου της και με ισχυρότατο όπλο τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η χώρα».

Έχουμε όλη τη δυνατότητα να πετύχουμε την αυτοδυναμία και αυτή είναι προϋπόθεση για τη σταθερότητα στη χώρα και για να προχωρήσουμε μπροστά με σιγουριά», συμπλήρωσε.