Τ. Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με τους συνδικαλιστές και όχι με την κοινωνία

«Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση έρχεται να υλοποιήσει την ψηφιακή κάρτα εργασίας, μια σημαντική μεταρρύθμιση, που ταυτόχρονα είναι και αίτημα της ΓΣΕΕ», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας στο ACTION24 για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

«Με την ψηφιακή κάρτα καταπολεμάται η μαύρη και αδήλωτη εργασία κι έτσι προστατεύεται όχι μόνο ο εργαζόμενος αλλά και ο σωστός επιχειρηματίας», υπογράμμισε.

Όπως επισήμανε, «η πραγματικότητα έχει κάνει σχεδόν αναγκαία και επιτακτική την τηλεργασία και το νομοσχέδιο δίνει το δικαίωμα της αποσύνδεσης στον εργαζόμενο όταν παρέλθει το ωράριο του».

«Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει αυτές τις αλλαγές», αναρωτήθηκε.

Αναφορικά με το χρόνο της διευθέτησης του ωραρίου εργασίας, ο κ. Γαϊτάνης διευκρίνισε, ότι ακόμα και εάν δεν ψηφιζόταν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αυτή θα εξακολουθούσε να υπάρχει και επισήμανε ότι υπήρχε και επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Συνεπώς», εξήγησε ότι «εάν για κάποια περίοδο ο εργαζόμενος επιθυμεί και συμφωνήσει με τον εργοδότη να διευθετήσει το ωράριό του, τότε και μόνο τότε αυτό θα συμβεί».

«Όμως το αντίθετο δεν μπορεί να γίνει αν δεν το αποδέχεται ο εργαζόμενος», σχολίασε.

Γι’ αυτό το λόγο είπε πως υπάρχει ρητή και κατηγορηματική πρόβλεψη στο νομοσχέδιο ότι αυτός δεν θα είναι λόγος απόλυσης.

Τέλος, ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε και στην κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σαφής εξήγηση για τους λόγους διαφωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συγκεκριμένες διατάξεις.

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει πλήθος φιλεργατικών ρυθμίσεων κι επιλέγει να αντιπολιτεύεται με ψευδείς ειδήσεις, ενώ συντάσσεται με τους συνδικαλιστές και όχι με την κοινωνία», κατέληξε.

No Comments Yet

Comments are closed