ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Συνεδριάζει την Πέμπτη η Νομαρχιακή για τις υποψηφιότητες

από Team MyPortal.gr
sms

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Νομαρχιακής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης με κεντρικό θέμα συζήτησης της βουλευτικές υποψηφιότητες.  Στη συνεδρίαση αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις από Οργανώσεις Μελών, μέλη Νομαρχιακής ακόμη και αυτοπροτάσεις για πρόσωπα για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του κόμματος.

Με τα σημερινά δεδομένα πλην των 5 βουλευτών (Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζουράρης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης) ακούγονται πολλά ονόματα, νέων και παλιών υποψηφίων και στελεχών ως υποψήφιοι βουλευτές.

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πρώην βουλευτής, ενδιαφέρεται για νέα υποψηφιότητα ενώ ο πρώην Υπουργός Μάρκος Μπόλαρης είναι πιθανόν από το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης να «μετακομίσει» σε αυτό της ιδιαίτερης πατρίδας του, των Σερρών. Επίσης ο πρώην αν. υπουργός Δημήτρης Μάρδας έχει καταθέσει την πρόθεσή του σε αυτές τις εκλογές να είναι στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης από αυτό της Β’ που ήταν υποψήφιος το 2015 και το 2019.  Η πρώην ΥΜΑΘ Ελευθερία Χατζηγεωργίου δεν αναμένεται να είναι παρούσα στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης σε αυτές τις εκλογές.

Στο ψηφοδέλτιο (ή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) αναμένεται να είναι και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

Πολλά ονόματα πιθανών υποψηφίων προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο όπως του προέδρου του τμήματος Πολιτικών Επιστημών Άρη Στυλιανού και του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου.  Επίσης προτείνονται οι καθηγήτριες Ιφιγένεια Καμτσίδου και Ρία Καλφακάκου.

Ακόμη έχουν ακουστεί τα ονόματα της δικηγόρου Νεκταρίας Αγγελάκη, του επικεφαλής της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, του δασκάλου Θόδωρου Μπαλτά και των Χρήστου Ρόκκου, υπεύθυνου του τομέα Υγείας της Νομαρχιακής, και του γιατρού Πέτρου Παππά.