Σε ιδιαίτερα βαρύ και συγκρουσιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με το κόμμα να βρίσκεται αντιμέτωπο με νέες εσωκομματικές αναταράξεις, καταγγελίες για μεθοδεύσεις, αλλά και νέο κύμα αποχωρήσεων βουλευτών.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Γιάννη Αμανατίδη στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η εκλογή του νέου προέδρου της ΚΟ να πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου.
Έντονες αντιδράσεις από τον Σωκράτη Φάμελλο
Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, δεν συμμετείχε στη διαδικασία, καταγγέλλοντας ως «απαράδεκτη μεθόδευση» την απόφαση να προηγηθεί η εκλογή γραμματέα από την εκλογή του νέου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Η στάση του ανέδειξε το κλίμα εσωστρέφειας που επικρατεί στο κόμμα, καθώς οι διαφωνίες για τη διαδικασία διαδέχονται τις πολιτικές αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών.
