Συναυλία σεφαραδιτικης μουσικής με τίτλο “Ήλιος της Κύπρου, Σεφαραδίτικο Φεγγάρι”

από Team MyPortal.gr
sms

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τη συναυλία με τίτλο «Ήλιος της Κύπρου, Σεφαραδίτικο Φεγγάρι».

Στη συναυλία, ερμηνεύονται κομμάτια από τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή παράδοση της Κύπρου και τη Σεφαραδίτικη παραδοσιακή μουσική από τα μουσικά σχήματα Duo – Vivianna Giannaki & Mariano Gil και Pellegrinaggio Al Levante Ensemble τα οποία θα παρουσιάσουν το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Duo – Vivianna Giannaki & Mariano Gil

 

1.      Ο Ποιητάρης (Παραδοσιακό Κυπριακό)

2.      Αχερόμπασμαν (Παραδοσιακό Κυπριακό)

3.      Κόκκινη τριανταφυλλιά μου (Παραδοσιακό Κυπριακό)

4.      La roza enflorese (Cancion tradicional Sefardi)

5.      Transatlantica – Mariano Gil

6.      Νανούρισμα (Παραδοσιακό Κυπριακό)

7.      Τέσσερα τζιαί τέσσερα (Παραδοσιακό Κυπριακό)

8.      Τ’ Δη Γιωρκού (Παραδοσιακό Κυπριακό)

Pellegrinaggio Al Levante Ensemble

 

1.      Quando il Rey Nimrod

2.      Arie de mujer

3.      Yo boli de foja en foja

4.      Hermanas, Reina y Cautiva

5.      Missirlu

6.      La galana y el mar

7.      Sien drahmas el dia

8.      King David [κείμενο: Σαμουήλ (1,18), μουσική: Eliyahu Gamliel, Matityahu Shelem]

Από κοινού: Adio Kerida (Cancion tradicional Sefaradi)

 

Συνοπτικές πληροφορίες για το Duo – Vivianna Giannaki & Mariano Gil:

 

Η Vivianna Giannaki και ο Mariano Gil συναντήθηκαν στο Buenos Aires, το 2017, όπου και ξεκίνησαν αμέσως να εργάζονται μαζί. Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο τους κοινό Album “Pasiones Cruzadas”. Έχουν παρουσιάσει, στην περιοδεία των τριών τελευταίων ετών, τη δουλειά τους σε Concert Halls, International Festivals, Auditoriums όπως: The Kennedy Center / Washington DC – US, Auditorio Nacional de Música / Madrid – España, Musei Capitolini / Roma – Italia, Centro Cultural Nestor Kirchner CCK / Buenos Aires – Argentina, Palacio de Carlos V – Alhambra Monumental Complex – Spain, Festival Astor Piazzolla 2019, Teatro Colón / Mar del Plata – Argentina μεταξύ άλλων.

 

Συνοπτικές πληροφορίες για PELLEGRINAGGIO AL LEVANTE ENSEMBLE:

 

Το Pellegrinaggio al levante Ensemble ιδρύθηκε το 2017 από την υψίφωνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου και τον λουτενίστα & κιθαρίστα Νίκο Παναγιωτίδη. Η πρώτη συναυλία του σχήματος που έγινε και η αφορμή σύστασής του ήταν με χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και βασίστηκε στη ιδέα του μουσικού ταξιδιού. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει παραδοσιακή και έντεχνη μουσική από περιοχές της νοτίου Ιταλίας, την Ρώμη, την Βενετία, περιοχές της Ελλάδος όπως η Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη και καταλήγει σε ένα μουσικό “προσκύνημα” στις μουσικές παραδόσεις της Κωνσταντινούπολης. Το σχήμα συνεργάζεται με μεγάλο εύρος μουσικών από τον παραδοσιακό και κλασσικό χώρο, ανάλογα με το ρεπερτόριο.  Ο πρώτος δίσκος που θα περιλαμβάνει άγνωστα τραγούδια και παραλλαγές ήδη γνωστών τραγουδιών από την μουσική παράδοση των Ελλήνων Εβραίων, θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2021 σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη συναυλία μπορούν να παραλαμβάνουν δελτία εισόδου από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής (Δευτέρα – Σάββατο 10:00 – 18:00) μέχρι και την ημέρα της συναυλίας έως την έναρξή της.

 

Για την είσοδο στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορονοϊό μαζί με έγκυρο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (Ταυτότητα ή Διαβατήριο).