Συνάντηση ΝΔ με Γ. Πλακιωτάκη- Στο επίκεντρο της συζήτησης οι εξελίξεις στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Είχαμε την τιμή και την ευχαρίστηση χθες να υποδεχτούμε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
Ο Υπουργός, που ως Πρόεδρος οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στις εσωτερικές εκλογές του Ιανουαρίου 2016 οπότε και εκλέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία της.
Συζητήσαμε τις εξελίξεις στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα επέκτασης των λιμενικών υποδομών, τον 6ο Προβλήτα, καθώς και τον εμβληματικό επιβατικό σταθμό. Ειδική αναφορά έγινε στη συνδεσιμότητά του Λιμανιού με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και τη σημασία για την πόλη και για τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η τροποποίηση στο σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών συνδέσεων αναμένεται να οδηγήσει σε διαρκή σύνδεση του Λιμανιού και της Θεσσαλονίκης με τη Νησιωτική χώρα, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και η συμβολή του Λιμενικού Σώματος . Οι ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών και προσφύγων έχουν ελεγχθεί και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους λιμενικούς μας, που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται τα σύνορα, σώζουν ζωές και παρεμποδίζουν έκνομες ενέργειες στις θάλασσες.
No Comments Yet

Comments are closed