Συνάντηση Μηταράκη – Frontex: Συμφωνία για συνεργασία στις εθελοντικές επιστροφές μεταναστών

από Team MyPortal.gr
sms

Σε συμφωνία με την Frontex για μια σειρά δραστηριοτήτων οι οποίες αναμένεται να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα στη διαδικασία επιστροφής παράτυπων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους, έφτασε η Ελλάδα και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε με τον Deputy Executive Director του Frontex, αρμόδιο για τις Επιστροφές, κ. Lars Gerdes. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών για πλήρη εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι δράσεις για τις εθελοντικές επιστροφές.

Η  Frontex από την πλευρά της θα παρέχει εργαλεία και τεχνική υποστήριξη, σε διοικητικό και επιχειρησιακό επίπεδο, σε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για τις εθελοντικές επιστροφές. Το σχετικό σχέδιο δράσης αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες στις Βρυξέλλες και αμέσως μετά θα συσταθεί Ειδική Ομάδα για την παρακολούθηση της υλοποίησης του, στην οποία θα μετέχουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιστροφών της Frontex και στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Ελληνικής Αστυνομίας.