Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Ν. Δένδια ενόψει της αυριανής επίσκεψης στην Τουρκία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του κ. Δένδια στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα.

Κρίσιμη για τη συνέχιση των επαφών Τουρκίας – Ελλάδας θεωρείται η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα στις 14 Απριλίου, αλλά και για τη συνέχιση της αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης. Πρώτα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Κωνσταντινούπολη και θα επισκεφθεί το Φανάρι για να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και αργότερα θα ταξιδέψει στην τουρκική πρωτεύουσα.

Η επίσκεψη αποφασίστηκε για να τονωθεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος και να διατηρούνται οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο κρατών.

Ωστόσο, η τουρκική πλευρά συνεχίζει να προκαλεί, όπως συνέβη με την ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, στην οποία ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις.

Διπλωματικές πηγές υπογράμμιζαν ότι φαίνεται πως ένα τμήμα του βαθέος κράτου της γειτονικής χώρας δεν θέλει να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του έλληνα ΥΠΕΞ.

Στην Αθήνα, εκτιμούν, ότι η Άγκυρα προσπαθεί να τορπιλίσει τις ελληνοτουρκικές επαφές, επιρρίποντας την ευθύνη στην Ελλάδα. Και αυτό είναι κάτι που η ελληνική διπλωματία δεν θα το επιτρέψει. Εντούτοις, σημείωναν, οι ίδιες διπλωματικές πηγές, ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί απίθανο τυχόν ακύρωση της επίσκεψης Δένδιας στην Άγκυρα, ακόμα και την τελευταία στιγμή.

No Comments Yet

Comments are closed