Συναντήσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου στον ΟΣΕΘ και τον ΟΑΣΘ – Προγραμματισμός εκδήλωσης διαβούλευσης για τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη με την έναρξη λειτουργίας του μετρό

από Team MyPortal.gr
sms

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν δύο καθοριστικές συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του προγραμματισμού της παρουσίασης του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΣΕΘ, παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, ο Πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Γιάννης Τόσκας, ενώ στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΑΣΘ συμμετείχε, πέραν των ανωτέρω και  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης.

Στις συσκέψεις, συζητήθηκαν λεπτομερώς οι αναγκαίες προσαρμογές και αναδιαρθρώσεις που θα απαιτηθούν για την αποτελεσματική ενσωμάτωση του Μετρό στο συγκοινωνιακό δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Επικεντρώθηκαν στη σημασία του συντονισμού και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου δήλωσε: «Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης προϋποθέτει τη συνέργεια και την ανταπόκριση του Μετρό με τα λεωφορεία. Η αναδιάρθρωση της αστικής συγκοινωνίας είναι ένα ζωτικής σημασίας έργο. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση των μετακινήσεων στην πόλη και η επιτυχία του στηρίζεται στη συνεργασία όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης».