Συγγενείς 16χρονου Ρομά: «Εάν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»

από Team MyPortal.gr
sms

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 16χρονος Κώστας που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν είχε πληρώσει 20 ευρώ καύσιμα σε βενζινάδικο. Το συμβάν έχει πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων και μεγάλη οργή από την κοινότητα Ρομά.

Για τον 16χρονο μίλησε στο OPEN ο ξάδερφός του. Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, είναι σοβαρή η κατάστασή του «και οι πιθανότητες είναι πολύ ελάχιστες». Όπως πρόσθεσε, η οικογένειά του είναι σε άσχημη κατάσταση, «δηλαδή για να τους πάμε στα δικαστήρια κάναμε υπερπροσπάθεια γιατί δεν είχαν τη δύναμη οι άνθρωποι».

«Αν δεν ήταν Ρομά, δεν θα το είχαν κάνει»

Αναφερόμενος στην ημέρα του συμβάντος, είπε πως «Το παιδί έπινε με τους φίλους του και νόμιζε ότι είχε λεφτά πάνω του και λέει “παιδιά πάω να βάλω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο και έρχομαι”. Αν δεν ήταν Ρομά, δεν θα το είχαν κάνει».

Σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι πυροβόλησαν τον 16χρονο επειδή είναι Ρομά, ο ξάδερφός του αναφέρει πως «Έτσι ακριβώς. Επειδή ήταν Ρομά. Αν δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί, το παιδί δεν απείλησε κανέναν. Το είδε το παιδί, ο υπάλληλος, ότι ήταν παιδάκι, 16χρονος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η γυναίκα του είναι στη χειρότερη κατάσταση απ’ όλους. Δεν μιλάει με κανέναν, είναι κλεισμένη, δεν μπορεί να την παρηγορήσει τίποτα. Κλαίει πάνω στο παιδάκι της γιατί ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε», ενώ πρόσθεσε πως «μας λένε οι γιατροί πως δεν έχουμε ελπίδες».

«Εάν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»

«Εμείς ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε ο δολοφόνος να τιμωρηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν είδατε τίποτα ακόμα εάν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό», τόνισε μετά.

Τέλος, σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι ήταν ατύχημα αυτό που συνέβη, ο ίδιος απάντησε: «Ήταν επειδή ήταν Ρομά. Πήγαν να το σκοτώσουν το παιδί για 20 ευρώ, για 20 ευρώ έριξαν μια σφαίρα στο κεφάλι».