Στο πλευρό των δημοτών για τους υπέρογκους λογαριασμούς νερού η Νίκη Ανδρεάδου στον Λαγκαδά

από Team MyPortal.gr
sms

Στο θέμα των εξοντωτικών, όπως τις χαρακτηρίζει, αυξήσεων στους λογαριασμούς του νερού για τους καταναλωτές στο δήμο Λαγκαδά αναφέρεται η επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες με Όραμα” και υποψήφια δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου.

“Εξαντλήσαμε κάθε θεσμική δυνατότητα προκειμένου να προειδοποιήσουμε για τις συνέπειες της πολιτικής που ακολούθησαν η ΔΕΥΑ Λαγκαδά και η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά. Τους προειδοποιήσαμε με παρεμβάσεις μας για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταψηφίσαμε την απόφαση και στην Οικονομική Επιτροπή και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ, εκδώσαμε ανακοινώσεις, ταχθήκαμε στο πλευρό των δημοτών και εξηγήσαμε όσο πιο πειστικά γινόταν ότι το αποτέλεσμα θα είναι η ανάλγητη σε βάρος τους πολιτική να γονατίσει τα νοικοκυριά, να προκαλέσει… τσουνάμι αντιδράσεων”, τονίζει η κα Ανδρεάδου.

Όπως λέει και η ίδια, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. “Δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Ήταν νομοτελειακά βέβαιο πως την έκπληξη των δημοτών για τα ποσά που βλέπουν στους λογαριασμούς τους θα διαδεχθεί ο θυμός, η οργή, οι κινητοποιήσεις. Η κοινωνική αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει. Είχαμε ζητήσει οι «Πολίτες με Όραμα» από τις διοικήσεις του δήμου Λαγκαδά και της ΔΕΥΑ Λαγκαδά να πάρουν πίσω τις αδικαιολόγητες αυξήσεις και να μετακυλήσουν στους δημότες-καταναλωτές το όφελος από το χρέος προς τη ΔΕΗ που τους χάρισε η κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας την εξόφλησή του. Δεν το έκαναν, αποδεικνύοντας ότι η έννοια της κοινωνικής ευαισθησίας τούς είναι άγνωστη”.

Η υποψήφια δήμαρχος στέκεται στο πλευρό των δημοτών υποστηρίζοντας ότι έχουν απόλυτο δίκαιο να διαμαρτύρονται. “Είμαστε στο πλευρό τους, δίπλα τους σε αυτό το δίκαιο αγώνα για την κατάργηση των εξωφρενικών επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς του νερού, που τους επέβαλλαν με την απόφαση που ψήφισαν στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Λαγκαδά τον Μάρτιο του 2022 οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου, Γιάννη Ταχματζίδη, και του υποψηφίου δημάρχου, Γιάννη Αναστασιάδη”, δηλώνει και εκφράζει την έκπληξή της από τη δήλωση του προέδρου της ΔΕΥΑ Λαγκαδά, Γιώργου Ξενιτίδη, ο οποίος είπε σήμερα στην ΕΡΤ ότι «υπεύθυνοι για τα ποσά των λογαριασμών είναι οι δημότες, οι οποίοι ξοδεύουν ασύστολα το νερό».