Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα…

από Team MyPortal.gr
sms

Να αποκρυπτογραφήσουν τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα ενόψει των προσεχών εκλογικών μαχών προσπαθούν από το απόγευμα που έγιναν γνωστά τα ονόματα της νέας κυβέρνησης διάφοροι κομματικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αν και κάποια πρώτα συμπεράσματα μπορούν ήδη να εξαχθούν. Το πρώτο αφορά στη βουλευτική λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου φαίνεται ότι θα βρεθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου, με την  αναβάθμισή  της σε υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης  να επιβεβαιώνει τις σχετικές σκέψεις.

Η απομάκρυνση του Γιάννη Αμανατίδη μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Ή ότι έπρεπε να τηρηθούν κάποιες γεωγραφικές ισορροπίες και να προωθηθεί άλλος βουλευτής Θεσσαλονίκης στην κυβέρνηση, όπως έγινε με τον Μάρκο Μπόλαρη ή ότι κάθισε στον πάγκο για να επανέλθει στο μέλλον από άλλο πόστο. Μάλιστα κάτι ψιθυρίζεται για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος σε αυτοδιοικητικό πόστο.

Την ίδια στιγμή σενάρια καταγράφονται και για τον Μάρκο Μπόλαρη που εισήλθε στην κυβέρνηση, καθώς πολλοί θεωρούν ότι προωθείται και αυτός για αυτοδιοικητικό ρόλο. Άλλες πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι η τοποθέτησή του σε κυβερνητικό πόστο αποσκοπεί στο περάσει το μήνυμα της αναβάθμισης του ρόλου εντός του ΣΥΡΙΖΑ των πασοκογενών δυνάμεων.

Τέλος καμία αλλαγή δεν υπάρχει για τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμμελο που παρέμεινε στη θέση του. Με τις μετοχές του στο πολιτικό χρηματιστήριο αναλλοίωτες…

-Ο Νεολαίος-