Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ολοκαυτώματος της Νάουσας και στην Πιερία, ο Απ. Τζιτζικώστας

από Team MyPortal.gr
sms

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σήμερα στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 197ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, όπου και παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Θυσίας.

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στην Πιερία επισκέφτηκε το Λιτόχωρο, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. «Είναι σημαντικό και μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι το αποτύπωμα του έργου της Περιφέρειας είναι εμφανές και στην Πιερία. Στην Κονταριώτισσα ολοκληρώσαμε την ανέγερση του ενιαίου λυκείου, στην Καρίτσα αναβαθμίσαμε την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Λιτόχωρο ολοκληρώσαμε  την κατασκευή τεχνητών υφάλων στη θαλάσσια περιοχή, καθώς και τη συντήρηση όλων των σχολικών κτηρίων του δήμου, ενώ στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης διασφαλίσαμε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του δήμου. Αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος μας: Να χτίσουμε μία Περιφέρεια στην οποία να θέλει ο καθένας να ζει και να δημιουργεί», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.


Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί ένα πολύ σημαντικό έργο προστασίας και ανάδειξης της Μονής και της ιστορίας του τόπου μας, με έργα αποκατάστασης στο Κωδωνοστάσιο, τη δυτική πτέρυγα και το Ηγουμενείο. Εκεί ο κ. Τζιτζικώστας είχε συνάντηση με τον γέροντα Μάξιμο, με τον οποίο και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μονής.

Το απόγευμα ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τα μαγαζιά και το κέντρο της Κατερίνης.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Στην Κατερίνη με τις αστικές αναπλάσεις και τις βιοκλιματικές αναπλάσεις  κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και διαδρομών πεζών και ποδηλάτων, τα έργα προστασίας των διαβρωμένων ακτών στην παραλία, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ελέγχου διαρροών στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, τη νέα υπερσύγχρονη νοσηλευτική μονάδα στο Γενικό Νοσοκομείο που ολοκληρώσαμε και την κατασκευή της περιφερειακής οδού που υλοποιούμε αναβαθμίζουμε τη ποιότητα της ζωής όλων των συμπολιτών μας.  Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά και αποφασιστικά  και δυναμώνουμε τη Μακεδονία».