Στις 6,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

από Team MyPortal.gr
sms

Διαφορά 6,9 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δείχνει η δημοσκόπηση που παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Alpha, με την κυβέρνηση να συγκεντρώνει το 31% στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, διαμορφώνεται στο 31% για τη Νέα Δημοκρατία έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ, 10,7% του ΠΑΣΟΚ – με απώλειες 0,7 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση- , 5,5% του ΚΚΕ και 4,5% της Ελληνικής Λύσης.

Στην ερώτηση ποιον πολιτικό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό, το 32% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 22% τον Αλέξη Τσίπρα και ο Ν. Ανδρουλάκης το 7%.

Σε ερώτηση για το ποιος θα είναι ο βασικός λόγος που θα ψηφίσουν στις εκλογές ένα κόμμα το 28% απάντησε η οικονομία, το 24% η στήριξη της κοινωνίας, το 13% να μην έχει σχέση με διαφθορά, το 11% για εθνικά θέματα, το 9% λόγω ιδεολογίας και το 7% λόγω αρχηγού κόμματος.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ρωτήθηκαν επίσης αν το «Καλάθι του νοικοκυριού» συγκράτησε τις τιμές. Το 21% απάντησε λίγο, ενώ αρκετά απάντησε το 27% και πολύ το 3%. Συνολικά το 51% δηλώνει λίγο ή πολύ ικανοποιημένο, ενώ το 35% λέει καθόλου.

Μεγάλη συσπείρωση 74% για το κυβερνών κόμμα – Στο 70% ο ΣΥΡΙΖΑ