Στην εισαγγελία Ανηλίκων ο πατήρ Αντώνιος και τρεις εργαζόμενοι

από Team MyPortal.gr
sms

Στην Εισαγγελίας Ανηλίκων έχει κληθεί σήμερα ο ιδρυτής του ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», πατήρ Αντώνιος. Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιανουαρίου ο πατήρ Αντώνιος είχε ζητήσει και πήρε προθεσμία για σήμερα από τους εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη της κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο φιλοξενούμενων της δομής αλλά και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών.

Σήμερα έχουν κληθεί επίσης στον Εισαγγελέα, κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις, και τρεις πρώην υπάλληλοι της δομής.

Αρχικά καταγγελίες για την υπόθεση είχε κάνει ένας 19χρονος, ο οποίος την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων πως πρόσωπο το οποίο υπηρετεί στην Κιβωτό ασελγούσε σε βάρος του από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, του συμπεριφερόταν με εξευτελιστικό τρόπο, όπως ανέφερε, και είχε πέσει θύμα ασέλγειας.

Ακόμα είπε ότι υπήρχαν και άλλα παιδιά που είχαν πέσει θύμα ασέλγειας ή άλλης μορφής κακοποίησης. Υποστήριξε ότι δεν είχε μιλήσει έως τώρα επειδή τον απειλούσε πως θα έκοβε το επίδομα της ανήμπορης μητέρας του και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός του.

Η Αστυνομία ερευνά τρεις υποθέσεις ασέλγειας, σε βάρος δύο ενήλικων και ενός ανήλικου αγοριού που φιλοξενούνται από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, και φαίνεται να έχουν πέσει θύματα ασέλγειας από κάποιον που εργάζεται στη δομή, ενώ υπάρχουν και τέσσερις περιπτώσεις παιδιών που έχει κατονομάσει ο 19χρονος στην κατάθεσή του, που είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια από άτομα στα οποία έδινε εντολές το συγκεκριμένα άτομο.