Στην Αριστοτέλους το δέντρο που θα στολιστεί για τα Χριστούγεννα

από Team MyPortal.gr
sms

Σε γιορτινούς ρυθμούς αρχίζει να μπαίνει η Θεσσαλονίκη, αφού πριν από λίγη ώρα έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους το κεντρικό δέντρο που θα στολιστεί για τα φετινά Χριστούγεννα. Πρόκειται για ένα έλατο, ύψους 18 μέτρων, από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής.

Οι προετοιμασίες τόσο στον άξονα της Αριστοτέλους όσο και σε όλη την πόλη είναι πυρετώδεις, εν όψει της 7ης Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και του γιορτινού διακόσμου της πόλης.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί ένα κεντρικό δέντρο, πλαισιωμένο με μικρότερα έλατα, ενώ εντυπωσιακό αναμένεται το θέαμα που θα δημιουργεί ο εναλλασσόμενος φωτισμό τους. Το γιορτινό μήνυμα θα φτάσει σε κάθε γειτονιά, αφού σε κεντρικά σημεία κάθε δημοτικής κοινότητας θα τοποθετηθούν χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτιζόμενη φάτνη, φωτιζόμενα καραβάκια και μπάλες. Συνολικά στις δημοτικές κοινότητες θα τοποθετηθούν πάνω από 100 χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Για ακόμη μία χρονιά, εξάλλου, ο στολισμός της πόλης θα διευρυνθεί και θα αναβαθμιστεί, με πολλούς επιπλέον δρόμους της πόλης να στολίζονται από τον Δήμο.

Και φέτος τα Χριστούγεννα ο Δήμος θα προσδώσει στη Θεσσαλονίκη την εορταστική ατμόσφαιρα που αναλογεί σε μια πόλη με φιλοδοξία και αισιοδοξία, αλλά την ίδια ώρα θα λάβει κι όλες τις πρόνοιες που απαιτούνται λόγω της κρίσης για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης. Η ενεργειακή κατανάλωση για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων θα είναι φέτος χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.