Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού Ανδρουλάκη

από Team MyPortal.gr
sms

Ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι βαρύ, πως θα μπορούσε άλλωστε διαφορετικά όταν παραιτείται ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.  Όμως στην κυβέρνηση δηλώνουν πως δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και πως θα είναι οι πρώτοι που θα ζητήσουν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Εξ ου και άμεσα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αποδέχθηκε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αλλά και σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αίτημα που θα υποστηρίξει.

Για την υπόθεση, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν, θέλοντας να βάλουν το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις σε ότι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς:

  • Από την πρώτη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με τέτοια λογισμικά και ζήτησε η Δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα το θέμα
  • Άλλη η υπόθεση του Predator, για την οποία ο κ. Ανδρουλάκης έκανε τις καταγγελίες, άλλη η υπόθεση της ΕΥΠ.
  • Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμαθε για τους χειρισμούς της ΕΥΠ στο θέμα της –νόμιμης, με εισαγγελική άδεια- επισύνδεσης ζήτησε άμεσα την παραίτηση του επικεφαλής της Ε.Υ.Π. εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών.  Επιχείρησε μάλιστα η κυβέρνηση να ενημερώσει σχετικά τον κ. Ανδρουλάκη
  • Αν το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις κινήσεις της ΕΥΠ δεδομένου ότι η επισύνδεση αφορούσε πολιτικό πρόσωπο, από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως «η κατάληξη της υπόθεσης αυτής θα ήταν διαφορετική».
  • Αναφορικά με την παραίτηση του κ. Δημητριάδη, την αποφάσισε για λόγους πολιτικής ευθιξίας όταν πληροφορήθηκε την Πέμπτη την υπόθεση.  Όπως άλλωστε έλεγαν κυβερνητικές πηγές «η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζεται με ένταση».
  • Η υπόθεση, και οι δύο παραιτήσεις, δεν αλλάζει τον πολιτικό σχεδιασμό του Μαξίμου αναφορικά με την διενέργεια εκλογών στο τέλος της τετραετίας.