Στην Αλβανία εκπροσωπώντας το Ευρωκοινοβούλιο ο Νίκος Παπανδρέου

από Team MyPortal.gr
sms

Στην επίσημη αποστολή της αντιπροσωπείας παρατηρητών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Τοπικές εκλογές στην Αλβανία συμμετείχε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ, Νίκος Παπανδρέου.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκ μέρους των Σοσιαλιστών μαζί με τους ευρωβουλευτές Sven SIMON, EPP,  Lars Patrick BERG, ECR, και Patricia CHAGNON, ID, μετέβησαν στην Αλβανία την Πέμπτη 11 μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαΐου ως παρατηρητές του Ευρωκοινοβουλίου για να παρακολουθήσουν τις τοπικές εκλογές, την ομαλή διεξαγωγή τους και να διαπιστώσουν αν συμβαδίζουν με το κράτος δικαίου. Το Ευρωκοινοβούλιο, που είναι το μόνο θεσμικό όργανο της ΕΕ που εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες της Ένωσης και η στήριξη της δημοκρατίας ανά τον κόσμο αποτελεί προτεραιότητά του, στέλνει αντιπροσωπείες παρατηρητών για την παρακολούθηση των εκλογών σε τρίτες χώρες.

Η αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου στις 12 και 13 Μαΐου είχε συναντήσεις και συσκέψεις στα Τίρανα με τους Christiane Hohmann, Πρέσβη της ΕΕ και Αρχηγούς Αποστολών της καθώς και με πρεσβευτές των κρατών μελών της για μια επισκόπηση της πολιτικής κατάστασης. Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων της Αλβανίας και ενημερώθηκε από την Κεντρική Ομάδα της Αποστολής Παρατήρησης Εκλογών του ΟΑΣΕ. Αντάλλαξε απόψεις με πολιτικούς και εκλογικούς  αναλυτές για το νομικό πλαίσιο, το εκλογικό σύστημα, την εκλογική διαδικασία καθώς και για το ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης στις εκλογές.