Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές στη Ροδόπη

από Team MyPortal.gr
sms

Σε σοβαρές καταγγελίες, κάνοντας λόγο για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εθνικές εκλογές, στη Ροδόπη, όπου επικράτησε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε τοπικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Λαφτσή, σε ανάρτησή της κάνει καυστικά σχόλια για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ με 12.208 ψήφους, ως νέου βουλευτή του κόμματος στον ομώνυμο νομό, όπου σημειωτέον είναι και η μοναδική περιφέρεια στην οποία βγήκε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Επικράτεια.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματός της σημειώνοντας ότι «αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι». «Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή», τονίζει και υπογραμμίζει πως δεν μπορεί να θεωρηθεί «νίκη ενός αριστερού χώρου».

Μάλιστα δίνει «συγχαρητήρια» στο τουρκικό προξενείο που «για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη», όσο και σε όσους «συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη!

Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη.

Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι.

Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!»

Να σημειωθεί ότι στις 19 Μαΐου σε ανακοίνωσή της – που αναρτήθηκε στις 19 Μαΐου, ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων – η αυτοαποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Τουρκική Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης», που διατηρεί στενές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και το τουρκικό ΥΠΕΞ, παρέθεσε δηλώσεις του προέδρου της ο οποίος καλούσε «όλους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, που έχουν δικαίωμα ψήφου, να προσέλθουν στις κάλπες στις 21 Μαΐου και να στηρίξουν τους Τούρκους υποψηφίους».