Σταθεροποιείται η καμπυλή, μειώνονται οι διασωληνωμένοι – Σε ρυθμό αποσυμπίεσης το ΕΣΥ

Με τα κρούσματα και τους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας να υποχωρούν, η πίεση στο Σύστημα Υγείας συνεχίζει να αποκλιμακώνεται. Την ίδια στιγμή ο ρυθμός εμβολιασμών παραμένει σταθερά υψηλός, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία αλλά όχι εφησυχασμό για έξοδο από το τούνελ του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας παραμένει εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το 4%.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορονοϊού που ανιχνεύθηκαν στη χώρας μας το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 1.239, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ φτάνουν τους 476. Στους 39 ανήλθαν οι νέοι θάνατοι. Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη, 2 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 1.381 τα νέα κρούσματα και 486 διασωληνωμένους.

Αισιοδοξία προκαλεί και το γεγονός ότι οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 145 (ημερήσια μεταβολή -26.77%) ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 186 ασθενείς.

Στο μεταξύ η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το 4% στον δείκτη θετικότητας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Στο συνδυασμό δεικτών τεστ, κρουσμάτων και θετικότητας με «πορτοκαλί» σχεδόν όλη η χώρα εκτός από νησιά του Αιγαίου και το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου.

Όπως προκύπτει από τους χάρτες του ECDC, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα περισσότερα τεστ ανά 100.000 κατοίκους, ενώ με βάση τα δεδομένα των τελευταίων δυο εβδομάδων (27 Μαΐου-3 Ιουνίου) που αφορούν στον δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι στο «πορτοκαλί», εκτός από νησιά στο Αιγαίο, πλην Κρήτης αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, που βρίσκονται στο «κίτρινο».

No Comments Yet

Comments are closed