Σταμπουλίδης: Κανονικά θα λειτουργήσουν delivery, take away και λαϊκές σε ενδεχόμενο lockdown

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα delivery, τα take away αλλά και οι λαϊκές αγορές σε ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι όπως και στα πρότυπα του Μαρτίου, θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ, τα ηλεκτρονικά καταστήματα και υπό προϋποθέσεις, τα καταστήματα οπτικών / βαρηκοΐας.

Πρόκειται για τυποποιημένες αποφάσεις, τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Ενώ πρόσθεσε πως αν και είναι δύσκολο να κρατηθούν ισορροπίες, πρέπει μαζί με την δημόσια υγεία να διαφυλαχθεί και η οικονομία.

Τόνισε παράλληλα ότι είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να προστατευθεί η υγεία και να προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Κικίλιας: Σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική αν συνεχίσουμε έτσι

Εισήγηση για ένα σκληρό lockdown, τύπου Μαρτίου, θα κάνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αν η πορεία του κορωνοϊού παραμείνει ίδια.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Open, ξεκαθάρισε πως οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές των ειδικών είναι «τέτοιες που δείχνουν ότι έρχεται και στη χώρα μας αυτό τρίτο κύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Κικίλιας, παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, δήλωσε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα» είπε.

Ερωτηθείς αν το ενδεχόμενο lockdown θα φέρει νέο «λουκέτο» στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών 0 έως 9 ετών, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Τόνισε πως αν τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομοολικό lockdown» όμοιο με αυτό του Μαρτίου.

«Αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, η εισήγησή μου στη επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown, ενδεχομένως όπως του Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα» είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «πάντα η επιτροπή εισηγείται. Εγώ οφείλω, και θα το κάνω αυτό, όταν συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή, να παραθέσω όλα τα στοιχεία τα οποία έχω αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μου».

No Comments Yet

Comments are closed