Σταϊκούρας: “Καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν είναι σήμερα η μεγάλη εικόνα της ελληνικής οικονομίας”

από Team MyPortal.gr
sms

Καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν είναι σήμερα η “μεγάλη εικόνα” της ελληνικής οικονομίας, καθώς καλύφθηκε πέρυσι η συρρίκνωση του 2020, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Για το 2022, ο υπουργός έκανε λόγο για συνέχιση της στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, ενώ αναφέρθηκε σε πληρωμή λιγότερων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και στην αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο.

Για τα έσοδα από τον τουρισμό, ο υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση ότι αυτά θα φτάσουν φέτος στο 80% εκείνων του προπανδημικού 2019.

Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή είπε ότι όσον αφορά στην επιστροφή της από τις επιχειρήσεις, δεν αλλάζει κάτι από όσα είναι ήδη γνωστά και με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Τον υπουργό Οικονομικών προλόγισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Γιάννης Μασούτης, που τον ευχαρίστησε για τη διαδικτυακή παρουσία του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, που τού έθεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΘ.