Αναμφίβολα μια ισορροπημένη διατροφή αποτελεί μυστικό για μία ζωή γεμάτη υγεία! Μια σωστή διατροφή θα πρέπει να παρέχει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται για να αντέξει στις προκλήσεις της καθημερινότητας. Τι συμβαίνει όμως, όταν οι υπερβολικά γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας καθιστούν την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών σχεδόν αδύνατη; Η λύση είναι μία. Μικρά ενεργειακά σνακ γεμάτα θρεπτικά συστατικά και υπέροχη γεύση σοκολάτας, τα οποία υπόσχονται να κρατήσουν την ενέργεια σου σε ένα υψηλό επίπεδο μέχρι το επόμενο βασικό σου γεύμα. Με άλλα λόγια…Μπάρα δημητριακών.
Παρακάτω σου παραθέτουμε μια πανεύκολη συνταγή μπάρας δημητριακών με μόλις 6 υλικά και ελάχιστο ψήσιμο, ίσα-ίσα για τη νοστιμιά της βρώμης και του αμυγδάλου.
Μερίδες: 10 μπάρες
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Σκεύος: τετράγωνη φόρμα ή ταψί 24Χ24εκ.
Φυλάμε τις μπάρες καλυμμένες (σε τάπερ ή με μεβράνη) στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
ΥΛΙΚΑ
- 180 γρ. νιφάδες βρώμης
- 160 γρ. λευκά αμύγδαλα, κοπανισμένα
- 250 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 80 γρ. φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο
- 100 γρ. μέλι ή maple syrup
- 70 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης και τα κοπανισμένα αμύγδαλα σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
2) Βάζουμε τους χουρμάδες σε μεγάλο ξύλο κοπής και τους ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
3) Μεταφέρουμε τους χουρμάδες σε μπολ και προσθέτουμε την βρώμη και τα αμύγδαλα.
4) Βάζουμε το φυστικοβούτυρο (ή το αμυγδαλοβούτυρο) και το μέλι (ή το maple syrup) σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρώς δίχως να βράσουμε. Ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα το περιεχόμενο του μπολ.
5) Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. (Δεν πειράζει που θα λιώσει λίγη κουβερτούρα μιας και το μείγμα μας είναι ακόμα χλιαρό).
6) Απλώνουμε το τελικό μείγμα σε τετράγωνη φόρμα ή ταψί περασμένο με λαδόκολλα και “πατάμε” με τα χέρια μας ή ποτήρι να κολλήσουν καλά τα υλικά σε ομοιόμορφη στρώση.
7) Καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και πιέζουμε να κολλήσει στην επιφάνεια των υλικών. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σφίξουν οι μπάρες.
8) Κόβουμε προσεκτικά τις μπάρες και απολαμβάνουμε.
Πηγή: madameginger.com