«Σωτηρία»: Διασωληνώθηκε 22χρονος με κορωνοϊό

Στην περίπτωση ενός 22χρονου που διασωληνώθηκε αφού προσβλήθηκε με κορωνοϊό μίλησε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

«Χθες στο “Σωτηρία” διασωληνώσαμε έναν 22χρονο» είπε στον ΑΝΤ1, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πως «ο ιός μπορεί να απειλήσει τη ζωή οποιουδήποτε συνανθρώπου μας».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «οι εισαγωγές που έχουμε στο νοσοκομείο και στη ΜΕΘ το τελευταίο διάστημα είναι κυρίως μη εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού».

Όπως ανέφερε η κ. Γκάγκα, «πρέπει να πείσουμε σε έναν ανοιχτό διάλογο για να λύσουμε όποιες απορίες» σημειώνοντας πως «στο παρελθόν τα τηλεφωνήματα και τα ερωτήματα που δεχόμαστε ήταν για τα συμπτώματα του κορωνοϊού και τα κρούσματα».

«Τώρα μας ρωτούν κυρίως για τα εμβόλια και την ασφάλειά τους», είπε. Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε σε μία περίπτωση που κάποιους τη ρώτησε αν «από την ένεση θα μου βάλουν ένα microchip σε μέγεθος ρυζιού. Kαι του λέω “μα, πώς θα περάσει από την ένεση σε μέγεθος ρυζιού;”».

Παράλληλα, μιλώντας για τη σημασία των εμβολίων απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν εξηγώντας πως τα σκευάσματα είναι ασφαλή.

«Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όλοι, χωρίς να φοβόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην είδηση του θανάτου από κορωνοϊό ενός γιατρού στην Κύπρο ανέφερε ότι θα πρέπει να πειστούν όλοι ότι τα σκευάσματα είναι ασφαλή.

Ερωτηθείσα για τις παρενέργειες που εμφανίζονται σε ορισμένους και όχι σε όλους, αν και έχουν κάνει το ίδιο εμβόλιο, η κ. Γκάγκα απάντησε ότι «είναι διαφορετική η ανοσολογική αντίδραση του κάθε ανθρώπου. Είναι σημαντικό να κάνουμε τις δόσεις του εμβολίου και 15 ημέρες μετά είμαστε καλυμμένοι. Το εμβόλιο λειτουργεί».

No Comments Yet

Comments are closed