Σήμερα η δίκη του Π. Ψωμιάδη για τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη στον Λευκό Πύργο

Στα δικαστήρια θα βρεθούν σήμερα Π. Ψωμιάδης και Γ. Μπουτάρης καθώς εκδικάζεται η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, η οποία έγινε στις 19 Μαΐου 2018, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν να δικαστούν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, που κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, εξύβριση λόγω και έργω, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος, κατά περίπτωση.

Το κατηγορητήριο του αποδίδει ότι με δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της εκδήλωσης προέτρεψε τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του κ. Μπουτάρη. Στο επίκεντρο της έρευνας των διωκτικών Αρχών βρέθηκαν εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Ψωμιάδης αναφερόμενος στο πρόσωπο του δημάρχου, τον οποίο κατήγγειλε ότι «πούλησε τη Μακεδονία».

Τι είχε δηλώσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την επίθεση
«Καταδικάζω και καταδίκασα όλα αυτά που συνέβησαν εις βάρος του κυρίου δημάρχου. Κατ’ αρχάς είμαι κατά της σωματικής βίας, κατά της χειροδικίας. Από την άλλη θέλω τον πολιτικό μου αντίπαλο όρθιο. Ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Μπουτάρης, ο οποίος με την παρουσία του προκάλεσε. Για αυτήν τη δήλωση για τον Κεμάλ δεν άκουσα ποτέ κανέναν πολιτικό να καταδικάσει αυτό που είπε» δήλωσε ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

No Comments Yet

Comments are closed